Pages

Monday, July 12, 2010

Macam mana tambah trafik guna facebook

Pada hari sabtu yang lepas, dapat 54 unique visitors (UV) melalui facebook. Bagi saya jumlah ini adalah banyak. Mengikut histats, referrer from facebook adalah yang paling banyak pada hari tersebut.

Yang ni screenshot yang diambil. Dalam masa kurang daripada 10 minit, terdapat lebih daripada 10 UV melalui facebook dan masuk ke dalam entry yang sama iaitu, liga super.

Kalau dibandingkan entry ini secara keseluruhan berjaya merekodkan 80 UV jika dibandingkan dengan topik sotong paul iaitu 69 UV. Nak tahu macam mana? Apa yang penting anda update information yang orang nak tahu, i.e. dalam kes ini, keputusan perlawanan bola sepak liga super dan letaklah link tersebut dalam facebook. Apa yang saya buat ialah letak kat kelab penyokong bola sepak.

12 comments:

lydzar said...

haah, kalau kita post link entry kita, mmg byk la UV masuk blog kita :)

azzey said...

sy pon dh cuba letak link kat post dlm fb...mmg effective!!!

Lagenda said...

mak x de fb..huhuhu..camne nak up trafik cenggini!

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

tq for the infoz.. :D

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

Epul Azimi said...

adoi,aku bab2 ni pelik skit,tak berapa pandai,kena belajar lagi ni....ehehe

Fina Fento said...

pernah jugak buat cmtu

>>.<<

kak ina kl said...

akak memang tak pandai tentang hal ni..

semalam tu mcm main budak-budak ajer..betul tak

ken said...

yeah fb is a good tool =)

ardinihumaira said...

wahhh bestnya.. dni tak ada fb.. huhu.. nak wat tapi tak terbuat2 pun tah nape..

Kaseh NazLieza said...

i follow u...ehehehe..bru nk jd follower ker..ahaks..=)0

NaNaJoe said...

nice info 4 sharing~ :)

AnL Mama Glam said...

salam, a'a la, x terpikir la pulak ek.. tq for sharing da tips.. mamaG nak try la pulak...

i follow u.. bila nak follow kite pulak.. hihihi