Pages

Saturday, July 17, 2010

Jom Join Churp Churp

Pernah tak anda dengar mengenai churpchurp? Churpchurp adalah jaringan pengiklanan melalui twitter. So kalau nak jadi ahli churpchurp of course anda perlu ada twitter akaun. So bila anda dah daftar dengan churpchurp anda authorise churpchurp untuk hantar tweet / message kepada followers anda dan of course ianya akan dibayar.

Since saya baru aja daftar pagi ni so earnings belum jalan lagi. Anyway, pendapatan yang bakal anda dapat bergantung kepada jumlah followers dan juga jumpa churp (iaitu message from churpchurp) kepada followers anda. Anyway by default 10 churps akan diassign kepada anda setiap minggu then anda boleh ubah kepada 1 tweet ataupun maksimum number of churps.

Terdapat dua jenis churps:
  • Automated churps
    Memang ianya secara automatik berdasarkan kandungan twitter. Ianya akan diassign in advance dan anda perlu approve or reject di dalam masa yang ditetapkan. Kalau anda tak buat apa-apa ianya akan keluar secara automatik

  • User-generated churps
    Anda akan diberitahu melalui e-mail bagi kempen terbaru, income yang ni lebih tinggi jika dibandingkan dengan automated churps.
Ini soalan yang selalu keluar kan. Bila churpchurp akan bayar anda? Ianya setelah akaun anda mencecah RM100 dan diproses selama 30 hari selepas cashout hujung bulan.


Untuk mengetahui lebih lanjut, jom churpchurp.

11 comments:

Lagenda said...

Akaun apa la plak nih..

Encik Tikus said...

churp churp. first time dengar pasal nie. thanx for sharing ;)

ardinihumaira said...

best juga tu.. tapi dni tak aktif twitter. huhu.. bestnya kan bila dapat diversify cara pendapatan di internet ni ;)

Kaseh NazLieza said...

wah...income bru nampaknyer..

fiD said...

wow! ni benda bru!

Cik Akma said...

wahh xpenah dgr pon. chupachup kenal la ngee :P

ken said...

yeap.. on churpchurp already =)

azzey said...

new things! bese dgr nuffnang jerk.....

icee-yah said...

aahla..yan ni me jr dr..ni kira pesaing nuffnang ke kalau kite buat?

kayyana said...

gambar rajah kt atas tu utk akaun mne... sbb mcm lain je dgn me?

Sharinginfoz said...

kayyana: semua kat akaun churpchurp aja