Pages

Sunday, July 18, 2010

Jom Makan Nasi Goreng Ayam Kat Sate Kajang Samuri @ Taman Melati

Kalau sebut aja sate Kajang Samuri mesti anda terbayangkan sate kan. Tapi kali ini nak cerita mengenai nasi goreng ayam @ RM4.50, one of the favourite makanan saya. Nasinya memang sedap tapi ayamnya saya tak berapa suka sebab ianya tak garing. Sup memang superb, memang enak dihirup. Yang ni rating saya bagi A-, 8.2 out of 10 sebab macam saya cakap ayamnya tak berapa enak dan guna sudu dan garfu plastik, nak makan pun susah then bekas sup pun anda tengoklah sendiri.

Yang ni nasi goreng cina @RM3.50, rasanya ok tapi tak sesedap yang pertama tu. Tak berapa pedas dan sedikit masin. Sorry just boleh bagi B+, 7.9 out of 10.

So bill untuk dua orang makan ialah RM11.40. So bagi anda nak cuba something new kat sate kajang samuri ni bolehlah tengok-tengok nasi ni. By the way alamat dan nombor telefonnya adalah:

Lot 7G & Lot 7LG, Jalan Melati Utama 4
Taman Melati Utama
53100 Kuala Lumpur
03-4107618

12 comments:

kojah said...

makanlah pape pun selain satay kat satay kajang hj samuri, semuanya tak sedapppppp!!

ada sekali tuh sy mkn nasik goreng ayam, ayam dia keras giler...apakah??

klu g sana mkn satay semata2...bnda lain dilarang order!lalalala

Oong-ong said...

huhu..slalu g kajang..tp xpnh lg mkn2 kat sne..

diraja22 said...

tq, bg pilihan tempat mkn..

Lia3003 said...

hm, yang kedua tu nampak memang x sedap..hihi

lydzar said...

ermm mayb hari tu nasib tak baik kot. dapat ayam tak sedap..kihkih pikir +ve la konon2 ni..

cikgu isza said...

arghhh.. lamanya tak ke sana.. huhuhu

Dayung Serian said...

hmmm...ayam keras..kalau makan dengan sudu+garfu plastik tu memang patah ler..:)

ardinihumaira said...

teringin nak cuba ;)

rasp said...

potong skit bila kena makan dgn sudu garfu plastik nak nak kalo nak makan ayam bagai...

azzey said...

ingatkan sate kajang kt kajang td? he3...

Blogger Tua said...

pada 15 March kul 9pm aku dan keluarga telah makan di satay kajang hj.samuri. apa yg nak komen disini iaitu dagingnya tak terasa rempah sataynyn hanya tawar ajer lebih-lebih lagi satay ayam.
kemudian nasi goreng kompungnya terlalu pedas sahingga tak boleh dimakan, kalau makan pasti cirit birit, dah gitu harganya tak berpatutan kalau digoreng hanya dicampur kangkong dan ikan bilis keras ajer..... kualiti kena jaga tu!!!! kalau nak suruh orang datang lagi....










r

pancing said...

sapa nak makan sate freeeeee.....