Pages

Wednesday, July 28, 2010

Nak Jahit Badge Sekolah Pun Tak Boleh?

Hari tu pi le kedai jahit nak suruh jahit badge sekolah untuk baju Danish. Tapi semuanya tak nak ambil sebab dah nak dekat raya. Apa benda ni, bukannya lama sangat tak sampai pun 5 minit. Hmmm, nak buat macam mana dah mereka in demand sekarang ni. Bukannya mintak tolong dengan air liur aja.

Susah betul kan, apa lagi letak gam UHU pun OK juga.

19 comments:

Suliana said...

la.. siannye.. klu umah dekat, blh sy tlg jahit.. ehehe..

ardinihumaira said...

sampai cemtu sekali... isk3.. jahit lencana tu tak sampai 10 minit pun.. ape la tuan kedai tu..

Lagenda said...

sbb tu mak beli mesin jahit! Kalaupun x pandai jahit baju kurung kebaya semua tu bagai, at least nak jahit seluar koyak ke, nak jahit badge anak2 ke..nak jahit segala mak nenek pangkat kat uniform semua tu kan senang??

♥Azie♥ said...

bro jahit tangan jer la...pin kan dulu bg kedudukan dia ok lepas tue jahit la...mesti ok ..jimat bro

sWeEtDaRLinG said...

hhehee.. jahit tangan takkan tak pandai.. memang ler kalau nak pakai mesin, makan masa sebab nak kena tetas poket tu dulu, jahit logo then jahit balik poket ke baju...

bab2 tetas ni, tailor paling malas..

miss nina said...

Puan aka mak danish boleh tolong jahitkan :)

amrnida ent. said...

Pemalas punya tailor..jwbnya jahit sendiri la kan hehehe

arekymz membuyau said...

hahhaha..gam uhu pon jadik!
ape la penjahit nih.
takot ngan jarom ke..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

jahit tangan ajer lah :)

LiNda said...

ask ur wife jahitlah . simple jek .

Kalau guna mesin leceh , bukan 5 minit , tapi 15 mint ! banyak kerja .. sebab tuh dorang taknak ambik ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

alahai, kalaulah dekat..


tak pun suh wife jahitkan simbat jer. tak sampai lima minit pun.

AngahSayang2314 said...

kalau tanya angah ermm tak pasti la.. hehehe

rasp said...

lahai...kalo dekat umah i, leh i tolong jahitkan :D

Ery Farieha said...

ngeh3
jahit sendri la bro :P

velasrizal said...

baju purple? pengawas sekolah ke..

Poligami Bukan Cara Kawal Nafsu ?

Sharinginfoz said...

dear all: dah settle, lagipun my son sangat particular, nak 100% precise... anyway memang kelakar kan tukang jahit sekarang ni

eelobor said...

beli jer satu mesin kat umah

azzey said...

Sharinginfoz: beselah time ni mmg tailor sume demand! u letak je gam, then jait jelujur kecik2 kat tepi badge tu. i selalu buat mcm tu utk ank ....ok je.....SELAMAT MENCUBA....ha3....

~ ReD ~ said...

memang cmtu keadaannya kalau tiba nak raya. syy pernah gak dulu nak suh alter hujung kelepet lengan baju kurung. rasanya.. 5 minit pn boleh siap.. tapi..sebab bz sgt, benda kecik cmtu pun dorang x nak trima.huhu


sebab x reti nak buat la sy anto kedai... :D