Pages

Wednesday, July 28, 2010

Apa Boleh Dipelajari Dengan Penulisan Anak

Ni adalah essay yang ditulis oleh my daughter, afiqah yang berumur 6 tahun. Yang ni ditulis semalam tapi date nya untuk hari ini. Biasanya budak2 ni dia akan cakap benda dari hati mereka so boleh dikatakan secara jujur. So yang kita boleh pelajari ialah:
  • Afiqah suka makan egg sandwich

  • Dia nak beli botol susu untuk baby toy

  • Her mummy loves her and she loves her too

  • Abang Afiqah, Danish "naughty" dan sedih sebab Afiqah dapat 100% (entah bila pulak dapat 100% ni)

  • Bapanya (tuan punya blog ni le) suka main komputer (betul ke?)

20 comments:

Hazzy Ishak said...

penuh muka surat buku tu ye. bagus bagus

azzey said...

Sharinginfoz; tu tandanya dia byk idea!!! ha3.....

relevan said...

Penuh gaya pada tulisan..mungkin itu melambangkan identiti anak tersebut..

maslinamansor said...

kelakar yang last sekali... hehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comel :) tapi btol, bapaknya suka main komputer tulis belog..hehehe

eelobor said...

simpan penulisan tu bro, mmg berharga suatu hari nanti

ken said...

yeap.. expressing their little thoughts thru drawings =)

ardinihumaira said...

hehe.. budak2... nanti besar dia pun sama main komputer juga kan kan ;)

♥Azie♥ said...

bro brli botol susu kat bby toy ker kat adik baby

jgn marah bro...lawak pagi hari

miss nina said...

kena frame ni. 6 tahun tapi rajin benar afiqah menulis.

sah2 la dia seorang prihatin dengan family members dia :)

Lagenda said...

hahaha..papa dia suka main kopputer ye...!! Yok yok..afiqah yg ckp cenggitu ye. Biasanya apa yg bdk ckp adalah benar.

~ ReD ~ said...

memang papanya suka main komputer.. sebab itu selalu update blog..hehe

icee-yah said...

mesti afiqah jadi budak yg pandai nanti.6 years old dah boleh tuliis essay mcmtu kn..so sweet:)

kak ina kl said...

wah pandai ek akak kamu tulis dalam bi walaupun umur baru 6 tahun...baguslah camtu.

J.M.R said...

bang, bg afiqah tu satu blog..mesti rajin dia post entri hari2..hehehe..yg last skali tu mungkin btol&tepat kot..hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

er....tuan blog ni encik rupanya.


sangat bijak.

sebaya Angah tapi Angah masih teragak2 lagi hendak mengeja.

suhaisweet said...

Nice friend..visit mine if u free ekh ;D

Sharinginfoz said...

relevan: harap2 nanti besar pun rajin le

maslina: memang kelakar kan....

elissmie, lagenda, red, jmr: he he he, sikit2 aja

eelobor, miss nina: simpan dalam bentuk digital le kan

azie: he he he, budak2 besor semua kat sini....

rasp said...

cerdiknya u doter...
dah pandai buat essay oooo...
essay yg ikhlas gitu hehehehehe
baru ku tahu, ghupanya tuan blog adalah 'daddy' ye :D

Rabia Sensei said...

Afiqah so clever. Teacher gives you 100% for your essay. Well done, Afiqah!