Pages

Wednesday, July 7, 2010

OM Burger: Burger Paling Sedap di Kuala Lumpur?

Sebelum ini ada baca article / review on burger dalam thestar dan kosmo. Tak lain tak bukan OM Burger yang terletak di hadapan 7-Eleven, Lorong Kolam Air Lama 1, Ampang Jaya, Kuala Lumpur.

Mengikut thestar, OM Burger adalah burger yang paling sedap di Kuala Lumpur (street burger). Secara purata sebanyak 300 biji dapat dijual. Berdasarkan berita from Kosmo, sudah 26 tahun pemilik gerai tersebut, Shahril Borhan berniaga di situ. Ramai yang pernah merasa keenakan burger tersebut termasuklah artis terkenal sehinggalah kerabat diraja.

Apa lagi, saya pun memulakan langkah untuk ke sana dengan menggunakan GPS. Sampai kat sana lebvih kurang pukul 8.30 malam dan baru aja nak berniaga tetapi terkejut juga sebab lebih kurang 10 orang setia menunggu. Memang ada something unik menyebabkan mereka sanggup tunggu.

Anyway setelah hampir 30 minit++, dapatlah burger yang diperkatakan oleh orang ramai. Yang gambar kat atas tu le, burger ayam special. Anyway my rating for the burger is B+ or 7.8 out of 10. Bagi anda yang pernah cuba OM Burger, why not share pendapat anda. By the way, pernah tak anda makan burger kat Taman Melati, Kuala Lumpur berdekatan dengan Klinik Hamidah, No. 14, Jalan 11/5. Bagi saya burger kat situ memang sodap.

28 comments:

kojah said...

adeh terliurrrr!

huda rahman said...

burger tuh memang rupe camtuh ke? ke sebab dah hayun2 jadi camtuh. HUHU

I n n z said...

nampak macam sedap .
;)

suhaisweet said...

Wahh..kene try nih..betul ke sedap sangat??..Nice..My very da very latest.. Bahaya!

naz said...

pergh tgk pun memang menyelerakan

Sharinginfoz said...

huda: memang macam tu, ada org panggil burger si comot...

carr said...

apsl plik smcm je burger 2?

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

terliur..

Sumijelly said...

kegemaran ku adalah burger...
nak pulak letak mayo lebih..perghh..mengancam...
dh lupa ada satu gerai yg kalu buat burger memeng meletu..kababaom la... tp dh lupa mana satu gerainya..muahaha


Sumijelly.com

relevan said...

Burger enak dimakan terutama sewaktu perlawanan Bola..dalam stadium atau dirumah..

Matjoe said...

aku pernah baca review, mmg nampak menarik tp x penah try lagi.

JMY said...

lama x singgah kat sini..7.8 out of 10 , mesti tak sesedap yg kat tmn melati tu kan?

Drama Mama said...

sedap betul ka? tak pernah lagi makan burger pang sedap kat KL ni. kat penang belom pernah jumpa burger paling sedap. hehehe

http://twinkywinkystars.blogpsot.com

eelobor said...

sekarang suka makan oblong lak...

Anna Da Lady said...

hmm..sudah lama tak makan burger2 di warung ni...

[z@ck] said...

*kecur liur*

HaiDa HiDa said...

sedapnya burger.. tpi skank tgh on diet..

kenwooi said...

ramlee burger! =D

lydzar said...

malam td pn diner ngn burger. sebab dh lapar, burger biasa pon sodap :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tidak pernah lagi makan.hehehe

Sharinginfoz said...

drama mama: based on review memang sedap....... cubalah

JMY: memang betul rating saya tak ampai 8.0 out of 10. nampaknya you all kena try dan bagi comment

HaiDa HiDa said...

sedapnya burger.. tpi skank tgh on diet..

maslinamansor said...

semua burger yang pernah dimakan rasanya lebih kurang sama jer...

kalau la boleh try yang OM burger..

Ika Razak said...

burger tepi jalan memang lagi sedap dari burger mc donalds..

azzey said...

Sharinginfoz: Bila sebut pasal burger...teringat burger oblong...mmg power...mula2 mcm tk sker, tp bila dh cuba...baru tau rasa dia....he3...

Encik aMin said...

wah, cambest jek... tapi lorong kolam air tu kat area mana aek? huhu... :)

Sharinginfoz said...

encik amin: i wish that i can help you tapi, tak tahu nak bagi direction, i pun tersesat juga, maybe can try google map, sorry bro

Anonymous said...

OM burger memang the maverles...sejak saya zaman sekolah lagi dah perkena burger brother tu...lah ni saya tinggal di rawang..klu teringin nak makan burger saya sanggup gi sana. you kena rasa yg special punye..yg ada chess tu..baru kick!!