Pages

Friday, May 7, 2010

GPS Navigator Garmin Nuvi 1350

Inilah rupanya Garmin Nuvi 1350 yang baru dibeli kat lowyat, kuala lumpur last weekend. Nak buat macam mana navigator GPS yang dah berusia 2 tahun dah crack pas tu telefon customer service rep, diaorang cakap kalau baiki pun lebih kurang RM700 so fikir-fikir baiklah beli yang lain.

Harga benda alah ni RM865 termasuk dengan pouch tu. Benda alah tu penting rasanya sebab yang lama cermin dah nak pecah, entahlah macam mana boleh jadi. Dah ceritanya macam tu kan. Actually GPS ni membantu juga le especially orang macam saya ni memang kalau jalan mesti susah sangat nak cari.

Kotaknya not bad juga, compact, actually Nuvi 1350 ni memang ultra-thin, ianya kalau tak silap 25% lebih nipis daripada model Garmin yang lain. then ianya didatangkan dengan peta Malaysia dan Singapore. Hmmmmm tak biasa sangat sebab navi yang sebelum ni lain sikit tapi rasanya lama-lama oklah kan.

Ni accesories, charger untuk dalam kereta mesti ada le, kalau tak susahlah kan kalau bateri dah habis. Then satu lagi holder yang boleh dilekatkan pada cermin. Tapi tak ada pulak charger untuk kat rumah, nasib baik yang jenis USB tu ada yang sebelum ni so bolehlah guna, so kalau nak charge plug aja kat CPU komputer tu so jalan aja. Dalam masa 4 jam kot penuhlah bateri kembali.

13 comments:

encik tikus said...

kalau saye baik beli PSP 2000,haha :)

Bro Framestone said...

menarik gak tue...

tertibe mu wat aku teringat detik GPS jadi milik orang lain masa gatsby hari tue

BroFramestone Blog

Kaseh NazLieza said...

ader gps mmg amt memudahkan kje...ehehehe

rasp said...

ini pun penting utk w'ouls yg kuat berjalan, terjah sana sini....
kurang lah sesat skit kan...

penjejak maya said...

salam ziarah ke sini.. kebetulan saya pun wat entri pasal GPS ni hehe

maslinamansor said...

tak reti guna.hehehehe

Adziim said...

Itulah, macam bro framstone ckp...teringat saat GPS dimiliki orang lain.

Redha je la.

Kancilbiru said...

wahhhh...menarik nih..

afkar said...

bru test gps bay 3303..murah,praktikal..tpi xla tip top mcm garmin..=)

amer said...

saya nak jual rm400 sahaja call me helmie bm 0123363519 ada 50 unit

amer said...

garmin 1350 saya ada 50 unit nak jual rm400 call me helmie bm
0123363519

amer said...

saya 50 unit garmin 1350 nuvi nak jual rm4xx sahaja call me 0123363519

Anonymous said...

nak beli nuvi 1350 bro