Pages

Wednesday, May 19, 2010

GPS Tracker: Domino's Pizza

Pernah tak anda order pizza menggunakan telefon ataupun internet? Kalau pernah, adakah anda kadang-kadang tertanya-tanya kat mana le pizza tu sekarang? Maksudnya diaorang dah sediakan or tidak. Maklumlah takut order online tu ada masalah ke.... So sekarang ni tak ada masalah lagi jika anda order dengan Domino's Pizza.

Dominos telah memperkenalkan perkhidmatan tambahan, GPS Tracker, So sebaik sahaja anda order anda bolehlah check online, mengenai status pizza anda. Adakah ianya:
  • Order placed (telah membuat pesanan)
  • Preparing (sedang menyediakan pizza anda)
  • Baking (sedang dibakar)
  • Boxing (dimasukkan di dalam kotak)
  • Packaging (dimasukkan di dalam beg)
  • Ready for delivery (sedia untuk dihantar - pizza tu kat atas motor le)
  • Delivering (di dalam perjalanan)
Memang advance kan Domino's Pizza ni. Yalah memang kadang2 orang bila pesan something nak aja tahu status macam mana kat mana. Nanti bila saya dah cuba akan kongsi dengan lebih lanjut.

16 comments:

ohmywtf said...

wow...fast food also gone high tech! :-)

Flying Pixel said...

hi..following! =)

encik tikus said...

Wahhh ! Bagusnya,takdelah buat orang menunggu. Boleh tau dengan check status pizza kita jee. Kreatif-kreatif.

fyna said...

hbt sungguh..

Solehah said...

haah..bagusnya mcm ni..saya jenis kalau benda tak nampak ni macam nak call setiap seminit tnya.

velasrizal said...

hmm 1 lagi teknologi baru di perkenalkan..
kenapa tak terpikir nak buat dlm projek MIS ek..

10 Tanda Anda Di Lamun Cinta !

maslinamansor said...

lama tak makan pizza dominos.

Mas tak pernah order online... selalu call jer.

otteck45 said...

status pizza : sudah dilahap !! :)

Fitrihadi.com said...

wahh dah canggih ar domino ni..diorang memang pizza delivery expert ar :)


- - -
Nasihat Untuk Lelaki Dan Hakikat Perempuan [Versi Fitrihadi] Part 1

rasp said...

gini kalo, pekerja tak leh leka leee...
kena cepat2 siapkan so tat customer tak complain...
baru betul2 leh panggil fast food hehehehe...

mamai said...

dah duplicate courrier services system pualk pizza nie

icee-yah said...

aiyo..besla mcmtu nak tahu macamne keadaan brg kite order tu..mcm pos malaysia je..:)

JAI said...

ohmywtf - not only that have you watch the Project Alpha video? The guy selling tepi jalan also take order via wireless equipment

Rabia Sensei said...

wah, bagusnya. Thanks for d info. bila ada benda ni, takderlah ternanti2 pizza kita. Aduh, kepingin gue nak makan pizza~

azzey said...

....tulah dh lame nk try Dominos pizza nie...tp every time nk mkn pizza mesti ter'pegi' ke Pizza Hut...x tau nape....ishk ishk...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hheheehehh makanan yang boleh dikatakan tiap bulan diauummm.... :D hehehehehee