Pages

Monday, May 31, 2010

Hari Tanpa Tembakau Sedunia, 31 Mei 2010: Wanita dan Rokok


Credit: smokedeter

Hari ini, 31 May 2010, adalah hari tanpa tembakau sedunia. So hari ni nak kongsi mengenai fenomena / trend rokok oleh wanita. Actually tak kisah le bagi pandangan saya, merokok tidak baik untuk kesihatan bagi kaum lelaki ataupun pompuan.

Tapi rasanya merokok sekarang sudah menjadi perkara biasa bagi kaun hawa. Apasal diaorang merokok ya?
  • Pandangan yang mengatakan merokok ni dapat mengurangkan berat badan ataupun senang citer kurus le. Hmmmmm memang tak betul, ya ke?

  • Peranan syarikat rokok iaitu, buat rokok yang macam nampak feminine, i.e. colour pink, perasa cherry ps tu rokok jenis slim (betul ke, ada dengar dalam berita24)

  • Kan lelaki dan pompuan tu sama, sebab tu le diaorang tak nak ada perbezaan

Cukuplah tiga, anda boleh tambah lagi. Anyway sempenan hari tanpa tembakau sedunia, apa kata yang merokok tu, berhentilah even untuk satu hari dan yang tak merokok apa kata suruh yang merokok tu tak hisap benda alah tu hari ini.


10 comments:

honeylanz said...

rokok membahayakan kesihatan ;)

walk said...

great!!!!

azzey said...

pnh dgr satu pendapat....klu merokok npk kita lbh advance....tp di mana advance nye....susah nk ckp..msg2 ada pendapat...yg penting kesedaran sendiri....Well done to u because of highlight this issue....

nazreenhashim said...

merokok bahaye wehh..
kalau tak sayang diri sendiri sayang la mak ayah yang besarkan kita..
huhu..

Matjoe said...

sy dah berhenti. rokok mmg sedap, no wonder boleh ketagih

|| NaFiRaa || said...

ape2 pon rokok still bahayakan kesihatan.. baik laki maupon pompuan~

saya benci ROKOK! mueheehehhe

mamai said...

hidup aku hari-hari tiada tembakau

~ ReD ~ said...

benci lah bau rokok,asap rokok... dan hampir membenci perokok.hehe

relevan said...

17 tahun kawan sebagai perokok..InsyaAllah kawan dah lama berenti..

Mohd Adziim said...

2-3 hari ini selalu juga aku terserempak dengan perempuan yang merokok. Banyak cina dan melayu.