Pages

Sunday, May 16, 2010

Jom Tengok Keputusan Terkini Sibu (P212) By-Election

Anyway kalau sapa-sapa nak tahu mengenai kisah terkini or update mengenai pilihanraya kecil or by-election kat Sibu bolehlah tengok twitter kat sebelah kanan tu. Apa-apa pun semoga semuanya berjalan lancar.

Mengikut bernama, peratusan keluar mengundi adalah 59.9% setelah ianya pusat mengundi ditutup pada pukul 5.00 petang.
  • Jumlah pengundi yang mendaftar termasuk undi pos: 54,695
  • Jumlah yang mengundi: 32,742

Update:
  • Sekarang pukul 9.53 malam, tak ada lagi keputusan rasmi. Twitter twitter juga, tak nak tulis selagi dapat official result
  • DAP mendahului BN dengan majoriti 2,651 berdasarkan penjumlahan 110 daripada 111 peti undi (sumber: berita harian)
  • Keputusan tidak rasmi: DAP menang majoriti 2,651 (sumber: utusan)
  • Staronline: telah update dalam websitenya, setakat pukul 10.00 malam, kesemua 110 kotak telah dikira dan DAP telah mengatasi BN dengan 2,651 undi tetapi undi pos sebanyak 2,537 belum dikira
  • Tengok Astro Awani tadi mengenai pengumuman jumlah undi pos pada pukul 10.51 p.m dan keputusannya ialah BN: 2,323 DAP:70 Bebas:36 Ditolak: 108
DAP MENANG DENGAN MAJORITI 398 UNDI
  • DAP, Wong Ho Leng: 18,845 undi
  • BN, Robert Lau Hui Yew: 18,447 undi
  • Bebas, Narawi Haron: 232 undi

5 comments:

encik tikus said...

Huhu,xberape minat politik nih :D

et said...

politik.tak minat

naz said...

sangat informatif lu ni

QieFLy si Dolce said...

ooo patutla kat tweet saya nie asyik tweet pasal info SIBU tu :P

Mohd Adziim said...

beza skit je