Pages

Tuesday, May 11, 2010

Tiada ATM Macam Mana Ni????


Hmmmm boleh dikatakan semua orang tahu kan dengan ATM. Ni bukannya Angkatan Tentera Malaysia tapi ianya Automated Teller Machine. Ianya boleh didapati di bank, stesen minyak, 7-eleven store, kat universiti, pasar raya dan banyak tempat lagi kan. Nanti kat padang bola pun ada kan.

Banyak fungsi benda alah ni. Boleh check balance, boleh keluarkan duit, tanya baki, pindah wang, reload touch N go dan banyak lagi le. in the future banyak lagi aplikasi akan dibuat melalui benda alah ni, anyway sekarang ni ada cash deposit machine kan alah yang nak masuk duit tak perlu pi kat kaunter le....

Anyway pernah tak anda terfikir apa akan jadi kalau tak ada ATM ni? Memang susah juga kan terutamanya kalau nak keluarkan duit selepas waktu kerja, i.e. bila bank dah tutup. Agak-agaknya macam mana dah lah masa tu kita perlukan wang. Satu lagi kalau kita nak pindahkan duit kat somebody then ATM tak ada dan kita juga tak ada perbankan internet. Susah kan.

7 comments:

sisdee said...

oh mmg leceh klu tak de atm kan....mana nk kuar duit klu emergerncy :(

arekymz membuyau said...

xdpt nak bayang kan..
sebab famili masook kan duet pon gune cash deposit..
nak kuakan melalui kaunter??
mne buku bank ek??

Solehah said...

jadi cam dlu2 la..beratur panjang kat bank.

maslinamansor said...

Kalau tak de ATM, lamatnya penuh la orang kat bank...

Kancilbiru said...

jenuh jugak kalau tak dak atm..mcm zaman blaja dulu..nak amik duit kena beratur, amik no lagi...sesak!

Bro Framestone said...

he..23x confirm bank bukak kul 9...kite dtg kul 11.. amik no.. kuar g minum kedai mamak ke mane2 ke

kul 2 dtg tgk no dh kne pangil ke tidak he..23x

if bernasib baik kul 3 baru dpt kuarkan duit he..23x

BroFramestone Blog

rasp said...

masa zaman dolu2 masa tak de ATM...
cam ok je dok beratur kat kaunter...
now kalo tak de ATM...
tension je hehehehehe...