Pages

Tuesday, May 4, 2010

Vitagen Pun Ada Delivery???

Hmmm sekarang ni macam-macam produk dijual melalui cara call dan penghantaran. Terbaru ialah minuman kegemaran rakyat Malaysia iaitu vitagen. Memang pelik tapi benar.

Tapi produk ni bukan dijual direct oleh company vitagen tetapi syarikat / entiti persendirian kot. Tengok tu kat flyer di atas, kalau beli satu pack RM3.90 tetapi kalau 3 packs dapatlah dengan harga RM11.00.

Entahlah kejap lagi kan rasanya kalau nak beli aiskrim kedai runcit pun boleh call then dia hantar.

26 comments:

jfook said...

I think its a good idea, cos we don't have to go to supermarket to buy vitagen anymore. :P

Kaseh NazLieza said...

siyes ker ader...bgus giler sehhh

velasrizal said...

minuman seswai utk kanak2 membesar.. sapa ada anak blh la beli..

naz said...

mak aiii main gila zaman sekarang.

mamai said...

dalam business kita kena kreatif

akiss ferrero. said...

hihihi. nice. nk repost lah =p

honeylanz said...

dr kecik sampai besar suka minum vitagen!!

Sumijelly said...

wah...amat bagus..
x yah susah2 nak g kuar mebeli belah lagi..hikhikhik

tp benda hantar menghantar dh ada sejak zaman atuk nenek sumi..

order brg dapur..then htr dn bayar kat umah...

Sumijelly.com

rasp said...

lelama org dah tak yah kuar rumah...
semuanya home delivered gitu...

Dayung Serian said...

sekarang ni pun byk business thru blogs jgk kan. mungkin 10thn akan datang takder lagi kedai runcit semua buat order secara online & personal delivery:)

hakimfaridzul said...

lor..
kat tempat saya dah ada lama..
yakult pun ada!!!
agagagaga

Patty's Cottage said...

kenapa u tak tunjuk no???i pun mau deliveryyyyy..

Adziim said...

Kalau teknologi teleportation dapat di capai suatu hari nanti, rasanya semua pembelian boleh dibuat secara online sahaja.

JMR said...

zaman sudah berubah...ada kredit, call ajer...hehhe

Ms. Morrison said...

eh, suka. where the delivery tu covered?

icee-yah said...

em..best..tapi kna make sure condition die ok tau..:)

Bella said...

best gak kalau vitagen betul2 ada delivery ke rumah. yet, kalau it's those china imitation mcm ne? bknnya takde mknan yg non-original.. takut la gak.. entahla, rasanya baik beli from reputable seller/ shops

Sharinginfoz said...

kaseh: memang betul2 takkan saya nak tipu pulak....

akiss: no problem

patty: saja tak nak promote nombor org tu....

ms. morrison: yang ni kat area rumah saya, tak sure cover area lain ke

icee-yah: memang betul, takut barang tak ori kan, anyway kat pasar malam pun dah ada jual vitagen 3 for RM10

nabil_potter said...

wau..menarik..

otteck45 said...

teringat zaman beli vitagen kt sekolah dulu2..ada lori datang jual.. hehe

The Poyo Me said...

Btul...mmg ada. Kawan saya salah seorang penghantar vitagennya. mmg vitagen la, bukan palsu2 nyer.
even Yakult pun buat gini jugak kan, tp kat area seremban la. sapa nak jadi dealer pun ble. hehehe

DaHLia said...

lama2. makin malas, maklumlah, beli di hujung jari, sedar2 sampai ke kaki :)

Kancilbiru said...

wah ye ke ni? bagus untuk sesiapa yg malas nk pegi kedai..hehe

nairaariaa said...

waa...bes nyer cmnie...da la sy suke vitagen,asek pg petronas n beli vitagen je...sng2 ade yg hantarkan bes la...

Eky said...

saia delivery area cheras.

FARDHILAH FRANCIS said...

tak pecaya??!!

meh la try order kat sy. hantar terus ke rumah anda tp kat area ampang/kl saje.

price sgt reasonable dr market.
RM11.70/3pek (15 botol)
*harga dah naik

berminat boleh email sy qeishazara@gmail.com