Pages

Saturday, May 29, 2010

Lirik Lagu: Kenapa Daus AF8 (Biodata)

Jom layan lagu daripada Daus, pemenang ketiga akademi fantasia (AF8).

KENAPA

Tubuhku menggeletar…
Di hati rasa berdebar
Apabila kau muncul menjelma di depan mata
Aku ketandusan kata kerana lidah rasa kelu
Ku cuba tepis perasaan tapi hati menuntut
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?

Ku jatuh hati padamu…
Mataku tidak lekang tak jemu-jemu memandang
Bak kata mereka ‘Yang terbaik dari ladang’
Memberikan perasaan teruja yang menggoda jiwa
Setabah mana hati akhirnya pasti mengalah
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa? (ulang)

Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?

BIODATA

Nama Penuh : Muhd Shahril Firdaus B. Eli

Tarikh Lahir: 25 Ogos 1988

Tempat Lahir: Hospital Umum Sarawak

Umur : 22 tahun

Jantina: Lelaki

Bangsa : Melayu

Agama: Islam

Tinggi : 166cm Berat : 57kg

Status Perkahwinan: Bujang

Pekerjaan: Menganggur

Pendidikan Tertinggi: Diploma (Akauntan)

Adik Beradik: 5 orang (Bongsu)

Hobi: Bermain alat muzik, menyanyi, menari dan kemas rumah

Gambar Peribadi: Periang, peramah, suka main muzik dan mudah difahami.

5 comments:

Aus MeLankoLik said...

alamak , af ni yang aku lemah ni , hihihik . aku tak dgr lagi pun satu lagu dorang , jarang bukak radio , hahahak

JMR said...

peminat setia af ye bang?:-0

relevan said...

Suka tengok video klip daus ni..

Terkini : 1.2 juta komputer riba diagih percuma

peaNut said...

love daus n enjoy his vc very much!!

Sharinginfoz said...

JMR: pernah le tengok tapi tak le peminat setia Af, anyway sharing is power