Pages

Thursday, May 20, 2010

Durian Runtuh Untuk Penjawat Awam- Gaji Naik

Credit: eyriqazz

Ni entry mengenai kemungkinan kenaikan gaji penjawat awam dalam kumpulan sokongan satu dan dua bagi membolehkan gai mereka melebihi RM40,000 setahun (RM3,333 sebulan). Memang baguslah kalau gaji mereka naik dan diharap juga bagi mereka yang mempunyai pendapatan melebihi RM3,333 juga akan menerima kenaikan as well.

Tapi yang paling kita takut ialah bila gaji naik, mesti barang-barang dan perkhidmatan lain pun nak naik juga. Lepas tu menyebabkan inflasi naik dan kadar faedah akan naik dan akan membebankan orang lain terutamanya golongan yang tidak mempunyai pendapatan tetap, macam teksi driver, penjual kat pasar malam dan lain-lain lagi termasuk pesara.

Apa-apa pun yang akan dibuat diharap ianya dapat mengurangkan side effect.

Sumber: Berita Harian

6 comments:

Frodo Baggins said...

wa x ske durian!
hahahahha


>>___<<

DaHLia said...

alamak, aku Profesional., bukan sokongan..dahlaaa gaji aku pun less 3k what..huhuh ini tidak adil!!
Kalo nak bagi, bagilah semua..huhuh

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

alhamdulillah kalau betul gaji naik.. tapi bila gaji naik.. then semua pun naik.. akhirnya ... sama la jugak.....

Suliana said...

kalau nak naik, naik la semua.. isu sensitif ni..hehe

nairaariaa said...

bes nye naik...tp kdg2 gaji naik ke ape ke, still tak cukup lg dlm kehidupan...mkn besar gaji mkn besar blanje...tu la name nye keberkatan rejeki...huuu...sukur dgn ape yg ade,kal nak tambah kenaikan gaji, saya tadahkan kedua2tgn nie..tmbh kaki lg...haha

azzey said...

WOW !!!!!! Beshhhhhhnyerrrrrrr.. x sbr nk tunggu....cptle perkara ni dpt kelulusan....yahooooooooooooooooooo....