Pages

Tuesday, May 25, 2010

Entry Mengenai Perempuan???


Credit: bby

Hmmmm masa jalan-jalan terbaca le entry mengenai perempuan. Rasa macam menarik aja untuk dikongsi. Ianya saya dapat from blog irene. Dalam entry beliau panjang juga so kat sini saya summarise le sikit.

Beliau mengupas mengenai lady daripada berbagai-bagi sudut antaranya:
  • Shopping
    Bila ada aja jualan murah atau jualan mahal, sure semangat aja nak pi tengok kan. Kalau tak dapat apa yang mereka hendaki maka muncung le mulut, betul ke?

  • Cermin
    Cermin apa lagi fungsinya kalau tak nak tengok-tengok, belek-belek tapi bila guna side mirror tak terror pulak ya.

  • Kuku panjang
    Hmmmmm tak tahu le apasal pompuan suka sangat simpan kuku. Memang kalau saya lagi pendek lagi bagus kan. Menyusahkan aja

  • Mengumpat
    Alamak mengumpat, no komen, kan saya pulak jadi kaki umpat

  • Hati
    Yang ni mengenai sifat kecil hati. Apasal nak kecil hati ya, apa yang tak puas hati?

  • Kebersihan
    Pompuan ni suka dengan kebersihan. tapi of course ada juga segelintir yang tak ambil kisah
Kiranya benda-benda kat atas tu sinonim dengan perempuan le. Hmmmmmm apa pandangan anda?

22 comments:

[z@ck] said...

perempuan dan shopping tak dapat dipisahkan

~ ReD ~ said...

tapi...saya.. perempuan! dan shopping memang senang nak dipisahkan dari saya..haha

cik qureen said...

banyak gak yg btol...
tp bab kuku panjang tu x smue kOt...
huhu...

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

semua di atas ada pada perempuan..

shopping: wajib
cermin: pantang nampak
kuku panjang: depends
mengumpat: isi masa lapang
hati: mudah tersentuh
kebersihan: depends pada gurl tu..

::ienafazlyna:: said...

shopping bagaikan kembar kpd perempuan..tp bab simpan kuku panjang tu, i'm not la..jari i abes sakit2 kalo kuku panjang ckit

sweetheart said...

hati : perempuan kdg2 byk yg dia nak kata tapi dia harap lelaki utk faham sendiri. Lelaki plak kalau tak sebut, dia takkan faham. hehehe... makanya adalah sesi berkecil2 hati ni...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tp lain perempuan lain ragamnya pulak.me suka laa tengok side mirror :P

maslinamansor said...

shopping... minat sangat

cermin... jarang pakai, kdg2 pakai tudung pun tak tengok cermin pun heheh

kuku panjang... bukan mas

mengumpat... ada jugak

hati... cepat melt

kebersihan... sederhana

Ada la sikit2 betul dengan wanita..

velasrizal said...

hmm mmg ssh nak paham pmpn yg complicated cmtu

45 000 Kakitangan Awam Tipu Sijil Cuti Sakit ?

Silence Shooter said...

yatta~!!
girls ngan shopping + cermin mmg tak dpt dipisahkan..camner la agaknyer kalo dorg duduk kat utan atau padang pasir yg smemangnyer takde shopping complex & cermin? wakakakakaka~!!

|| NaFiRaa || said...

mungkin sebab pompuan ade 99 nafsu.. so x leh nak salahkan pompuan la..muahahahaha...

hati pompuan kan lembut.. sebab tu sensetip~hehehe

honeylanz said...

ppuan dgn shopping mmg sinonim... yela..nk beli brg dapur... diapers..susu anak.. hehehehe..

@juera said...

byk yg btol tp tang kuku tu not sure..mcm ak jnis x ske kuku pjg..eeee geli r..

sisdee said...

hahahhahahha...tang cermin tu saya kurang sikit hehehe..yg lain2 tu ada le gak hahahahahah esp shopping :p dan kebersihan..kuku panjang lak..kuku tak bape cantik tuk dipanjangkan :p

Encik Tikus said...

saya suka simpan kuku, adakah saya seorang perempuan ? hehe :)

azzey said...

Memang sume tu cam sinonim , tp bab mengumpat tuh.....cam nak elakkan wat selama2nya dari diriku ini....hu3....

ayah,ummi, farish said...

setuju..terutama bab2 shpoing tu..hhehehh

Rabia Sensei said...

Hehehe...apa nak di kata...perempuan memang begitu..nak tahu sebab apa tak?

Shopping: Beli untuk hubby lagi, anak lagi, untuk rumah lagi, untuk diri sendiri, kadang2 saja.

Cermin: tgk cermin, nampak cantik. untuk saper lagi? untuk tatapan suami juga kan?

Kuku: Kuku tu tak kut. tak selesa dibiarkan panjang. Yang ini mungkin tak betul kut.

Mengumpat: Bukan mengumpat kut. Tapi meluahkan perasaan. Memberi pandangan dan sebahagainya. Perempuan ini kan penuh dengan kata2. Setengah2 org, kata membebel.

Hati: Perempuan ini kan penuh dengan perasaan. Itulah sebabnya tugas menjaga dan membesarkan anak lebih kepada ibu. Sebab ibu penuh dengan kasih sayang, halus perasaan. Bapa pun prihatin juga. jgn kecik hati pula kaum bapa.

Kebersihan: Mestilah. Semua pasti suka pada kebersihan.

itu saja cerita hari ni. Hehehe

Mandi Songsang? Biar Benar!

Mohd Adziim said...

Dah macam blog review entry orng lain tpi sesuai dng tjuk blog. Sharing is power.

Othman Juliana said...

pemerhatian ke atas diri sendiri: -

shopping: bila perlu (ada masa-akan mencari keperluan itu~ oho!).
cermin: mampu beri bantuan utk kemas.
kuku panjang: jauh panggang dari api.
mengumpat: membebel mungkin ;p
hati: hati batu~
kebersihan: oh, mmg neat freak!

miss nina said...

1-shopping: keperluan/kehendak
2-cermin: suka tatarias
3-kuku panjang: xminat
4-mengumpat: owh.. xbest pun
5-kecil hati: tgk jugaklah
6-kebersihan: lambang peribadi, baik lelaki atau perempuan

Carl Samsudin said...

WAHH!!! menarik ini. semuanye ke tepat dekat PA carll. huhuhu. memang perempuan macam tu la. btw if free2 jom la singgah ke belog carl eh... datang sini dari link eyriqaz.