Pages

Tuesday, May 18, 2010

Malu Bawa Kereta BMW Ke Universiti

Hmmm just nak citer sikit. Ada seoarang budak ni dia tulis surat kat ayah dia cakap yang malu sangat naik BMW ke dewan kuliah sebab lecturer kat universiti just naik train (LRT) untuk pi mengajar.

Seminggu selepas tu, ayah dia pun reply le surat cakap, tak apalah ayah dah masukkan duit few million untuk beli LRT.

So kesimpulannya ialah kadang-kadang kita nak cakap something tapi orang lain tak faham apa yangkita nak cakap, i.e. silap interpret. Dalam kes ini, si lelaki tu segan le sebab dia macam lebih mewah daripada lecturer bukannya nak suruh ayah dia beli train.

Satu lagi sometimes kalau benda yang penting jangan hantar surat or sms, takut diaorang silap tafsir, call aja, cerita betul-betul. Itulah kesimpulannya....

17 comments:

Huda said...

hehe..miss in commuication~

dalam kesah tu, duit berkepuk2 pon saving nak kol..hehe

Suliana said...

apa ke ngok ngek ayah nye tu.. hihi.. dah biasa hidup mewah sampaikan dah lupa utk pandang ke bawah.

azizie said...

Ayah dia perli dia tu

~ ReD ~ said...

lagi dasat tu..beli train..hehe

Dayung Serian said...

baik sedekah jer duit yang berlambak tu kat rumah anak2 yatim atau rumah2 ibadat, dapat pahala.

Hazirah al-Barakbah said...

haha, lrt leh angkut smua kawan2 n lect u dia. bagus lah ayah die, memahami. haha

::ienafazlyna:: said...

ayah die nie pun satu..logik la plak suh beli LRT..kekekke..dah de LRT karang kena ade lane sndri la plak..

maslinamansor said...

kayanya bapak dia...!!!

Rasanya bukan ayahnya tak faham tapi mungkin nak dapat yang terbaik untuk anak dia... :)

Rasanya la... :)

DrSinga said...

lecturer dia tak de lesen memandu tuuuu..
salam :)

rasp said...

lebih mujarab kalo face to face...

nak tumpang naik lrt budak tu leh tak hehehehe

encik tikus said...

Bapa yang terlalu dungu ,hehe :D

BeaN MorENo said...

kalau dia cakap lect dia pakai rusa...dah tentu bapak dia belikan rusa...

Matjoe said...

haha. siyes lawak

Aus MeLankoLik said...

hahahak , best gile bapak belikan lrt , hahahak . adeh , macam2 leh jadi la kalu tak paham .

azzey said...

Temanya... CAKAP BIOR TERANGGGGGGG ... he3....

darkbatman said...

giler kaye weh cm2..aku pun nk bapak cmne.. bleh mtk helikopter batman sebijik.ahaha

hazarimi ♥ said...

bapa mithaliii~~