Pages

Friday, May 21, 2010

Jom Nasi Dagang Ulik Mayang

Hari tu baca blog mengenai nasi dagang kat blog eyriqazz, so then beberapa hari lepas pi le beli nasi kat sana. yang ni ialah nasi dagang ngan acar. hmmmm kalau tengok dalam bekas ni tak berapa mengiurkan tapi makannya memang sodap. yang ni harganya RM4.80 untuk lauk ikan.

Yang ni nampak sangat menarik. kalau nak tahu kat nasi dagang ulik mayang, bukan nasi dagang aja diaorang jual, ni nasi beriani. actually nasi kerabu pun ada. yang ni harganya RM5.00 untuk lauk ayam.

Nilah lauknya, ayam dan ikan. anyway untuk rating, nasi dagang ikan saya bagi 8.5 out of 10 dan untuk nasi beriani lauk ayam, saya bagi 8.7. rating lebih tinggi sebab rasanya nasi beriani lagi sedap dan of course sebab saya pengemar ayam.

Ni untuk kenang-kenangan semua, ambil le plastik ya. simple aja plastiknya colour putih dengan tulisan nasi dagang ulik mayang. alamak terlupa pulak diaorang punya tagline. anyway kedainya kat Taman Melati ya.

18 comments:

rasp said...

post kat i sebungkus....

honeylanz said...

tau².. pernah last year wat open hse..order nasik minyak dari situ...hmm roti arab dia pun sedap...cicah dgn gulai daging...

JMR said...

nasi dagang teganung terbaik..nnt p tgnu, try le bro..heheh

Encik Tikus said...

sedapnya tengok~

mahira oya said...

dap ke nih...

Solehah said...

ni kedai sheila rusly tu kan?

nairaariaa said...

lama tak makan nasi dagang. mengidamnyerr...

Diarihatiku1976 said...

pernah makan gak kat sana.. tapi takleh lawan terengganu ler...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x pernah lagi makan kat situ..lalu ajer pernah takut hubby keciwa bila nasi dagang tak sama mcm mak dia punya..hehehe

Sharinginfoz said...

rasp: alamak dah habis le...

solehah: kalau tak silap memang sheila dan partner last time but sekarang ni no longer

ONFARISHA said...

salam, kongsi cerita ttg sauna di blog sha ♥ silalah singgah ♥

============
Lazat!

eLLa said...

lapor larhh

mengenaldiri said...

salam..
wah, tgk aje dah nmpk sedap
terliur ni
post kat cni jgk
huhu
=)

Dayung Serian said...

nampak sedap....tapi kat Kuching macam tak pernah nampak la nasi dagang. Pernah try masa study kat semenanjung dulu.

Miss Eyda said...

yang first tue nasi dengan acar jer ke. or ada lauk lain. mcm sedap jer..

Sharinginfoz said...

miss eyda: ada lauknya kat bawah tu....

MX said...

nasi dagang ulik mayang?...

yang sheila rusly punye ker?...

azzey said...

Sharinginfoz: Taman Melati mane ? KL ke ?