Pages

Wednesday, October 6, 2010

Sama-sama untung backlinks, thanks cikgu dahlia

Bila baca entry cikgu dahlia on "prestasi blog DJ untuk september 2010", rasa happy juga sebab saling tolong menolong, memang kuasa backlink ni bagus sebab sebelum ni dapat manfaat from cikgu dahlia "first time catat 3,500 UV sehari" dan banyak lagi sebelum ini. By the way cikgu dahlia tulis:

"sharinginfoz - blogger yang penulisannya ringjkas tapi padat. Entry dia pun memang very google friendly dan dah biasa naik top post innit. Paling best, siap review blog aku! Nak tahu apa dia tulis, refer laporannya dalam Segmen Kenli Blogger: Dahlia"

Thanks dahlia, saya masih belajar lagi, banyak benda nak belajar mengenai SEO. Prinsip saya tak suka tulis banyak-banyak dan of course keepi it short and simple (KISS) entry.

Ni lah dua entries yang saya link to her blog. Apa yang penting kerjasama. For me sharing is power. Jangan kedekut untuk kongsi dan link.

19 comments:

DaHLia said...

betul betul betul..hehehe

ardinihumaira said...

^__^ bestnya...
cmana dni nak dapat gni gak.. teringin ni :D

tahniah tau!

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Bila lagi ko nak linkkan kat blog aq...hihih
(Gurau je..)

Entri Terbaru PKE:
Bila The Panas Dalam Menyanyi-Seperti Babi

Affan Ruslan said...

Salam.
Wah, tahniah.
Blog ni pun apa kurangnya. Hehe.
Blog cikgu dahlia memang ramai org

Affan's latest entry "Kanada | Pengalaman Raya di Perantauan"

~ ReD ~ said...

setuju! kena saling bekerjasama x kira dlm apa perkara sbb masing2 nak hidup gak :D

Pengaruh Wrestling Terhadap Kanak-Kanak Bawah Umur Versi 1.5SG

Lagenda said...

Setuju..sama2 berkerjasama
2-2 Pakar SEO!!

sahromnasrudin said...

salam ziarah..tahniah!! awak mmg hebat..'probitas et fides" :-)

L@n@ said...

ape yg penting?? .. kerjasama .. tahniah2x.. kasi tips seo sikit!!.. hihi

Sharinginfoz said...

l@n@: boleh rujuk kat Tips Mudah SEO

maslinamansor said...

itulah kegunaan kerjasama... :)
Taniah bro!!!!

DKosongLapan said...

SEO ni bagoih....sebabnye kalo naseb kite baekkk.... oghang (orang)google ....kite punye tajuk entri keluo dulu..... ini kighe (kira) seni berblog ni

Anne said...

Tahniah! Anne pun tumpang gembira & suka baca blog sharinginfoz. hari2 nak baca. Keep it up!

amirah said...

betul..

Kancilbiru said...

sy hanya silent reader di blog dahlia..malu-malu kucing kurap daa...hahaha

relevan said...

berblog jika hendak berjaya..''berajin rajin lah..dan kenali jiran blog anda ''..

lydzar said...

wah ada prinsip KISS..saya pulak suka type panjang2 syok sendiri hahahah!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

pernah jugak bc belog cikgu tu..

Sumijelly said...

betul...betullll

bila la nak dpt UV tinggi2 kan??hehehe


Sumijelly.com

zmah said...

SETUJU...