Pages

Thursday, October 14, 2010

Gambar Proton Inspira

credit: bharian
Inilah gambar proton inspira (credit: paultan) yang akan dilancarkan tidak lama lagi oleh Proton bagi menggantikan proton waja. Proton Inspira memang cantik dan diharap ianya dapat menjadi pemangkin buat Proton bagi menaikkan namanya dan bersaing dengan kereta berjenama luar.

Mengikut theophiluschin, harga bagi model proton inspira adalah RM79,XXX berdasarkan brochure. So apa lagi bagi yang ingin menukar kereta, bolehlah pi tengok2 bila ianya dilancarkan nanti. Dengar khabar dalam bulan November tahun ni. Kita tengok dan lihat ya.

16 comments:

syuE said...

b0dy tiru evo 10..hehehe

azzey said...

Sharinginfoz: tungguuuuuuuuuuu kehadirannya.....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dia tiru lancer kan. hubby pun dah berkira2 jugak ni sebab nak beli lancer tak mampu..hehehe

ProfHariz said...

Jom g booking sekarang.. RM1K
x sabaq nak try test drive :P

ardinihumaira said...

macam lacer. sies!

DKosongLapan said...

lawoooo....tapi utang kete tak habeh lagiii...baghu 2 tahun......sayang pulakkk...

relevan said...

Rasa macam nak boking jer..tapi arhh hehe! sabar2..

eelobor said...

katanya 1.8 Manual harga 79k, 1.8 AT harga 80k lebih dan 2.0 94k. saper2 ada info yg tepat?

maslinamansor said...

kita tunggu kemunculannya...

Anne said...

nampak cun! harga pun not bad.

aLFFiaN JaSni said...

jangan berteka-teki lagi tentang harga proton inspira ini.. sila layari http://www.protonpages.blogspot.com untuk mengetahui CCM/interest bank/down payment dan booking..
http://www.protonpages.blogspot.com

rasp said...

nice! u dah booking??? :)

relevan said...

Sedang mula berkira kira ni..mau tengok dekat proton edar..

amirah said...

lawa jugak kete baru proton ni

Anonymous said...

Proton nie keje meniru design or gje ek...lekeh betol lah.....

Toshio (Zharfan) said...

Kalau nak kutuk Proton meniru, Proton sanggup bayar komisyen OEM Mitsubishi kerana jualan Proton menjunam jatuh.

Inspira dijual sebab ramai rakyat Malaysia lebih percaya kereta berenjin Jepun sebab sudah lama rakyat Malaysia menggunakan kereta Jepun selama 30 tahun. Kereta Jepun mempunyai reputasi terbaik di Malaysia.

Mari kita Cakap bab pasal Perodua kerana ramai suka kutuk Perodua.

Perodua tak meniru tetapi OEM dari Toyota Motors Corporation di Nagoya, Jepun. Toyota beri model untuk dipasang di Perodua dan pasaran Malaysia.

Kena ingat, Perodua milik Toyota Motors di Jepun, bukan lagi milik Malaysia.