Pages

Sunday, October 10, 2010

Jadual Suku Akhir Piala Malaysia 2010: 8 Pasukan Yang Layak

Perlawanan akhir peringkat kumpulan baru aja selesai dan boleh rujuk KEPUTUSAN setelah tamat perlawanan. Jadual perlawanan peringkat suku akhir 2010 akan menampilkan 8 pasukan iaitu 2 pasukan teratas bagi setiap kumpulan.

Ianya akan berlangsung di gelanggan sendiri dan gelanggan lawan pada 12 dan 16 Oktober 2010:
  • Perlawanan 1: Negeri Sembilan vs Perlis

  • Perlawanan 2: Terengganu vs Kedah

  • Perlawanan 3: Johor FC vs Pahang

  • Perlawanan 4: Selangor vs Kelantan
So memang perlu rehat yang secukupnya bagi semua pemain bagi membolehkan mereka bermain dengan prestasi yang terbaik pada hari Selasa nanti. Pasukan mana yang akan bergelar juara pada tahun ini.

Adakah ianya juara tahun lepas iaitu Negeri Sembilan? Ataupun naib juara tahun lepas Kelantan? Mungkin Kedah yang menjadi juara tahun 2009 or Selangor yang menjadi naib juara tahun 2009? Apa-apa pun kita tunggu perlawanan suku akhir piala malaysia nanti.

Kedudukan pasukan di dalam piala malaysia setelah tamatnya kesemua 6 perlawanan. SORRY, bagi Kumpulan B, juara ialah Terengganu dan Naib juara ialah Pahang memandangkan mereka berkongsi mata tetapi perbezaan gol memisahkan mereka, Terengganu (+3) dan Pahang (+2)

18 comments:

fizi said...

bukankah kedah jumpa t'ganu di suku akhir nanti???

Sharinginfoz said...

fizi: pahang vs kedah dan johor vs terengganu

Juara A vs Naib D
Juara B vs Naib C
Juara C vs Naib B
Juara D vs Naib A

Anonymous said...

kelate wt sedak lwn selangor...
pertemuan maut red warriors vs red giants....

Mat Pintu said...

amboih! cepat gila lawan main semi. esk lusa kot...adoi

eelobor said...

salah la info kat entri aku. ingatkan kedah jumpa terengganu

PutraRocker said...

kenari terbang tinggi..hahah

the bert said...

harap2 johor fc menang..

Sharinginfoz said...

fizi: memang kedah vs terengganu di peringkat suku akhir, sorry, tersilap menentukan kedudukan di peringkat kumpulan B, screen shot kat atas silap, saya dah ubah

eelobor: info kat your blog memang betul, kedah vs terengganu, thanks

luahfikiran said...

SALAM,
APA SUDAH JADI DENGAN PERAK, NEGERI KELAHIRANKU? SUDAH JADI BESI AGAKANYA? BERKARAT !

relevan said...

Apa sudahnya nasib Pahang..

sahromnasrudin said...

selangor vs kelantan anti klimaks la..patut mereka jumpe di final huhuhuh

@bUz@rR said...

kelantan men xbest pon........n9 comfirm final...

Anonymous said...

n9 kalah pada perlis, hehehe

Anonymous said...

Kedah mnang thun nie.. Knri terbng tggi, klantan n slngor ggit jari.. Haha

anak jati pahang said...

pahang b0leh g ja0h ni..k0i yakin sgt..

sep kito said...

abah ngko kedah...gomo klate gomo

fizi said...

teringin nak pi tengok kedah kat stadium sultan ismail esok, aku blajar kat gong badak ja...tp kwn2 aku x berminat,huhuhu...ada live x kat rtm? arena siar n9 vs perlis...

fizi said...

sapa2 tau rtm siar pasukan mana esok khabaq la sini...penting,hehe