Pages

Tuesday, October 19, 2010

Topik Yang Hot Sekarang @Google

Nak tahu ke topik apa yang hangat digoogle oleh rakyat Malaysia for the past one week?
  • Yang menduduki carta teratas ialah proton ispira, of course ramai yang nak tahu kan, especially nak tengok gambar pas tu nak tahu harga, nak tahu bila boleh book dan macam-macam lagi. Dalam parlimen juga dibincangkan, salah seorang MP telah menyatakan bahawa sebab apa le proton buat inspira since ianya adalah Mitsubishi Lancer yang mana model ini sudahpun tak dikeluarkan, adakah strategi kebelakang oleh proton?

  • Bajet 2010, yang ni sememangnya sebab ianya melibatkan rakyat secara langsung dan juga tidak langsung. Ada yang berpuas hati dan ada juga yang tak. Apa-apa pun, terima ajalah dengan hati yang terbuka

  • Jobsmalaysia adalah salah satu site yang penting bagi mereka yang ingin mencari kerja dan juga employer yang ingin mengiklankan pekerjaan

  • Piala Malaysia sangat hangat sekarang kita semua tahu pasukan-pasukan yang akan melangkah ke separuh akhir. Diharap perlawanan-perlawanan akan bertambah rancak lagi antara Kelantan vs Kedah dan Negeri Sembilan vs Johor FC

  • EPL or english premier league or liga perdana inggeris adalah salah satu sukan bola sepak yang diminati oleh rakyat malaysia. Antara pasukan-pasukan kegemaran adalah Chelsea, Manchester City, Arsenal dan Manchester United

  • Apakah PTK? PTK atau penilaian tahap kecekapan telah diperkenalkan di bawah Sistem Saraan Malaysia oleh Kerajaan mulai 1 November 2002. PTK merupakan satu instrumen untuk menilai kompetensi sumber manusia dalam aspek pengetahuan, kemahiran dan ciriciri peribadi
So apa lagi kalau nak hits tinggi, tulislah something yang ramai orang search tetapi yang penting tulis apa yang kita suka dan selesa.

13 comments:

sahromnasrudin said...

sharinginfoz juga mempunyai hit yg sgt tinggi..tahniah!! ya ^_^

azzey said...

Sharinginfoz: selain tu tulis yg kita tau.....bkn yg kita buat2 tau....

HaiDa HiDa said...

betul tu.. ramai nk tahu pasal inspira ni.. saya pn duk search gak sbb abng minta tlg.. mcm nk tukar kereta je abang ni.. hehee..

suka ayat ni.. "tulis apa yang kita suka dan selesa"... :)

ardinihumaira said...

alamak lama dah dni tak mengendap bab keyword ni.. jap nak tengok jugalah :D

miss nina said...

tajuk yang menarik tu bagi setiap carian, masing2 ada pencari maklumat yang tersendiri.

DKosongLapan said...

errmmmm....biasale..... bile tengah paneh....memang ghamei yang caghik info bende yang same..... lepaih ni...kite tengok pulakk....ape pulak yang naik...

Alimaz-Kembara Terasing said...

PTK pun ada.....

Kyuubi said...

semua topik tu ada dlm blog ni kan? hihi.. aku selalu guna google insight tapi kat malaysia mcm tak search ikut niche je.. huhu

yangbaik said...

cadangan yangbaik... hehehe
nak cari idea nih... apa-apa pun kena tulis ikut keselesaan dan pengetahuan kita jugak kan, kalo tidak jadi merapu jer nanti..tq

rasp said...

setuju 100% dgn statement u "tulis apa yang kita suka dan selesa" plus yg kita betul-betul arif dan faham kan... kalo kita sendiri tak faham, camner nak buat org lain faham, faham?

Lagenda said...

setuju. Mak suka tulis apa yg mak suka jer.
Bkn kejar rating or apa2..just enjoy dgn blogging

amirah said...

memang nila yg tgh hot skrg ni

relevan said...

Kebanyakan isu semasa akan menjadi topik Hot..di mana mana walaupun di kedai kopi..