Pages

Sunday, October 17, 2010

Cerita Nuffnang Glitterati Plus Open Meeting

Guess what tadi aku pergi "Nuffnang Glitterati Plus Open Meeting" kiranya mereka bagi penerangan mengenai Glitterati Plus. Presiden sekarang ialah shah, memang cukup sporting dan penerangan yang cukup clear dan spontan, of course with sense of humour.

Ni masa pendaftaran, by the way ianya bertempat di Taylor's Lakeside Campus, Subang Jaya. Berbaik pada kelab ni, ianya sebuah club yang diurus oleh blogger dan untuk blogger. Tengok kakinakl, nak jadi urusetia le pulak sambil memerhatikan ciklilyputih sedang daftar. Ni kes nama tak ada le tu.

Tak sah kalau event nuffnang, tak bagi badge "i love nuffnang". Dapat juga mineral botol cop taylor's college. Glitterati club ni bukan nak replace Glitterati tapi ianya lebih kepada mereka yang bergiat aktif dengan acara yang dibuat oleh nuffnang. Kalau yang jenis tak suka join contest, tak suka tengok movies, tak suka keluar-keluar so kelab ni bukan untuk anda.

Kelebihan jadi ahli Glitterati Plus ialah anda berpeluang untuk tengok movies 1 minggu sebelum ianya disiarkan kepada orang ramai seperti pressman yang datang tengok dan buat review pas tu review anda akan diambil kira oleh syarikat filem tersebut bagi tujuan marketing or others.

Di samping itu, ada juga contests yang specially untuk Glitterati Plus aja dan of course hadiahnya pun lebih lumayan.

Nak jadi ahli Glitterati Plus perlu memenuhi 2 daripada syarat-syarat ini:
  • Kena aktif blogging for the past 5 months dengan at least 5 entries sebulan
  • Menyertai at least 30% daripada events yang dianjurkan oleh nuffnang
  • Menyertai at least 50% daripada contests nuffnang
Nanti nuffnang akan cerita lebih lanjut. Anda juga boleh tengok kat Glitterati Plus @facebook

Selepas sesi penerangan, ni le makanan yang sodap-sodap especially cream puff dan tak lupa juga muffin dan karipap. Memang yummy habis.

Ni untuk tatapan gambar Taylor's Lakeside Campus. Nak tahu lebih lanjut mengenai glitterati plus, boleh lihat kat blogs daydeck dan myvitrd. Jangan risau kepada yang tak pergi anda boleh jadi member of Glitterai Plus. Tunggu announcement from nuffnang.

22 comments:

ardinihumaira said...

sedihnya sebab bukan tak nak sertai events nuffnang tapi faktor masa dan lokasi yang menyebabkan dni tak dapat ke sana. sobss... jauh... kalolah nuffnang buat kat setiap negeri...

nur said...

bestnya esp part makan2..

ALL IN ONE

kyuubi said...

betul kata dini tu. wa duduk kat sabah. mana nak pi event diorg. skrg ni je dtg sini itu pun pasal study so x ada masa sgt huhu

n@m@n said...

hantar emel last minit..pastu tak dapat la..uwaa

azzey said...

Sharinginfoz: nk jd memeber2!....nak jugak! nk tgk wayang.......hu3...

Lagenda said...

MESTI DPT BNYK INFO KAT SANA KAN?

hazman aka species1980 said...

hahahahhaa...... akhirnya aku dah jumpa gak face to face tuan punye blog nie... cume ko balik awal la tadi....

daydeck86 said...

tq prom0ote blog picisan den...

Tn.Punya said...

wah tq promote link aku ni.. hehehe..adalah 2 ke 3 keping foto yg aku ambil tadi ..tapi bukan guna DSLR tau..hehehe..malu je..kemera 2ringgit je aku guna..hahaha..

Pejuang Kesenian Extreme said...

Asal la advertlets tak macam nuffnang..umm

kak ina kl said...

wah lajunya buat N3..akak tertinggal kali ni...

kak ina kl said...

tq bagi link..

DaHLia said...

syarat pertama tu memang no probs.
tapi tang syarat2 lain tu...
dah emel nk join mende ni tp last minute laa kut, so xdapat..uhuk..

nampaknya daku kena cari alternatif lain ni...

velasrizal said...

lps exam blh la join blk xtxvt diorg huhu

hamzah ian said...

wa.. aku pergi jugak.. tapi sampai lmbt.. tak sempat kenal2

Kaseh NazLieza said...

wah..tahniah bro..lieza lom layak lg kot cz xpernah join mne2 event nuffnang..selalu clash dgn wedding job..uhuuu...sedih2..

Sharinginfoz said...

nur: makan2 mesti sedap

lagenda: banyak gak on G+

hazman: no problem nanti banyak lagi even boleh sembang2 kan

daydeck, tn punya, kakinakl: no problem, very small matter aja

~ ReD ~ said...

ala...sadis la..x dpt jmpa bro depan mata..isk3..T__T

Berjumpa Dengan Blogger-Blogger Hebat di Nuffnang Glitterati Plus Open Meeting

Teh Tarik Drinker said...

thanks sebab support kitorang! :D

tehtarikmemoirs.com

relevan said...

Nak join juga,,

Matjoe said...

wahh, nk joint jgk laa camni

kakyong said...

bagusnya.. tp kakyong ni jauh la,, masalah lokasi...
contest nuffnang belum penah join lagi...