Pages

Monday, October 25, 2010

Mengidam Apa Waktu Pregnant @Mengandung?

Hari tu ada baca entry kat mrshilmy mengenai "kejadian malam tadi @mengidam". Secara ringkasnya mrshilmy at pukul 2 pagi dan teringin nak makan big mac, coke dan mcshake then call mcd delivery, diaorang tak hantar pulak sebab luar kawasan.

Kesian kan, itulah cubaan @dugaan sewaktu pregnant. Macam-macam kita rasa nak makan, macam mee sup le, maggie le, rusa panggang le, sate kat kajang le, so bagi anda yang pernah mengalami keadaan ini, sama ada sendiri, isteri or kakak or adik or sapa-sapa jom cerita pengalaman mengidam waktu mengandung.

23 comments:

Kalamhati said...

kawan saya plak mengidam nak minum teh 3 layers..huhu jenuh gak nak cari

noor afzan said...

mengidam..
ada sorang ini mengidam naik kereta honda city yang beli pakai duit suami. Bukan pinjam tapi beli sendiri.
haha..
kopak tak kopak la sang suami itu terpaksa beli juga.
lawak tapi haru beb~

nadey said...

kwn mak aku mengidam kiwi kasut!
kakak sedare aku mengidam jilat kuali!!!!!!!!!!
seyes ni!!!!!!!!!!! bukan main2!!!!!!!

azzey said...

Sharinginfoz: masa pregnat dulu sker sgt mkn laksa! :) sampai skrg ni my princess plak yg sker laksa1

ardinihumaira said...

jiran dni mengidam nak hidu puntung rokok walhal hubby dia tak merokok. pelik kan?

Teacher Ana said...

wah..cik bru 1st preggie.Awal2 preggie ngidam western food,walaupun mengalami nausea yang teruk tapi tetap ngidam western food hehehee maklumlah english teacher...

sahromnasrudin said...

kambing panggang masak asam huhuhuhu

yangbaik said...

kalau nak citer bab mengidam memang tak sudah... macam2 peel ada yang paling best skalik... bila aye mengandung hubby yang mengidam dan alah... huhuhuhu... suka sangat...

hamzah ian said...

aku pun mengidam jugak mekdi ni.. nyam2..

*∽ IZAN ∽* said...

Hi..!
thanks for visiting my blog too!

Pernah gak experience.. masa preggy anak ke-2 dulu suka sangat breakfast Mc D especially Hash Brown yg panas-panas tu. Ada satu hari singga sebelum masuk ofis.. order 3 ketui.. queue punya la lamaaa. Bila dapat dalam paper pack tu balik ofis nak makan tengok ada 1 jekk!! dah la terhinggin tahap dewaa.... 1 tak cukopp!! bayar untuk 3..!! isk isk isk

cikgu isza said...

setakat ni akak tak mengidam pelik2..

semuanya dah dapat pun..

Hairil Rizal said...

Isteriku tkde ngidam benda pelik tapi asyik le nak ngunyah ais masa preggy tu...

che fara a.k.a fanadz said...

kawan mak mangidam nak makan karipap yg jual atas keretapi. bagi karipap bli kat lain, die tau tu bukan karipap keretapi.hehe.

DKosongLapan said...

naseb baek leee my wife dulu die cume teghingin susu lembu segar je...... senag nak caghi.....

LiFe KaMi said...

orang rumah mengidam buah cermai atas pokok rumah jiran taman sebelah..
uish nk tgu org tu ada rumah nak minta bkn main payah, akhir skali dpt juga kebetulan dia ada dpan pagar rumah.. bkn sng nk dpt mknan mngidam ni..:)

rasp said...

syukur takat nie lum ada betul2 yg ngidam, takat ngada2 nak buat2 ngidam ada lah hahahahahaha

Encik Tikus said...

mengidam GCB, dari hari tue tak dapat. cis~

velasrizal said...

kita sbg suami lyn je la kehendak isteri

relevan said...

Mengidam buah kelubi jeruk saja..

amirah said...

punyala teringin nak makan donut Jco. sampai takbleh tido..ahak ahak..ngengade nya kan...hehehe..akhirnya kena gi kl sebab kat melaka masa tu takdek lagi donut Jco. Kena pegi Sunway pyramid la tu sebab tau kat situ je ada donut tu. Tapi heran, sampai la ni pun mengidam lagi..taktaula tu ngidam sebab preknen ke sebab napsu..muahaha

AngahSayang2314 said...

aduhhh terliur la... angah pun lama tak makan mcd fuhhhh.. bestnyerrrrrr

terliur tueeeeeee

Mummy Zara Sofea said...

hihih..klakar ble bce entry nie..mcam ragam org prgnant ni kan...

mmm...tula, sian sy xdpt mcd mlmtu, tp the nxt day, trus pegi, terliur lak baby nti..hihihi

.s.o.f.i.a. said...

my mum dulu mengidam bau ridsect...... dia sedut macam nikmat gila!!! pastu pantang my dad pi isi minyak mesti dia nak ikut, nak pi bau petrol..... he he......

kesannya? my bro sampai sekarang asma.... =)