Pages

Thursday, October 14, 2010

Menunggang Kuda di Tasik Titiwangsa

Not bad gak aktiviti menunggang kuda di Tasik Titiwangsa ni. Hanya RM1.00 untuk kanak-kanak dan RM1.50 untuk dewasa. Ianya untuk satu pusingan. Afiqah memang nak sangat naik kuda ni tapi Danish tak nak le pulak.

So kami sekeluarga naik kereta kuda. Yang ni satu pusingan RM0.50 untuk kanak-kanak dan dewasa RM1.00. Bolehlah kan buat something different. Naik banyak pusingan baru puas.

Inilah rupanya kereta kuda. Weekend lepas memang tak ramai lagipun kitaorang sampai awal le juga.

Ni lah gaya sharinginfoz naik kuda. Alamak tak nampak muka le pulak. So kalau yang dewasa pandai-pandai le naik sendiri, diaorang tak pegang macam kanak-kanak. Dulu memang pernah gak naik kuda tapi memang berzaman le.

So ni lah senarai harga. So apa lagi jangan lepaskan peluang untuk menunggang kuda ataupun naik kereta kuda.

13 comments:

azzey said...

Sharinginfoz: first time npk gabr awk1 tp dr blkg le plk! heh3.....dh lm x pegi tasik nih..

sahromnasrudin said...

aktiviti naik burung unta takde ke????

lydzar said...

dh lama teringin naik kereta kuda tu. tp each time dtg titiwangsa, mesti smpai dalam kol 6.30 gitu..tak sempat dah

relevan said...

Kuda ku lari gagah berani..lari lahhh..kuda ku lari..

bardboo said...

menarik! nak kene ajak hubby pegi nie...

eelobor said...

sharinginfoz: bukan dulu masa kecik2 ur brother ada pelihara kuda kan?

amirah said...

takot je kalau tetiba dia naik minyak..huhu

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. sonoknye!!! kalo ai rasanya x naik sorang2 takut~ kalo naik kete kuda tu cam selamat sket kot..

Fitrihadi.com said...

RM1.50 je?? murah gak bayaran nk naik kuda ni..cayalah!

kakyong said...

bestnya aktiviti naik kuda,,,

rasp said...

murah fair dia...leh try one day :)

ardinihumaira said...

seronoknya! best anak2 ke sana.. tentu mereka rasa bahagia ;)

Sharinginfoz said...

azzey: nanti gambar depan pulak ya

sahromnasrudin: tak pernah pulak cuba burung unta

eelobor: ingat lagi ya, itu memang dah lama sangat

amirah: sebab tu diaorang suruh turun from depan, kalau ikut belakang kan tak pasal2 kena tendang

fitrihadi: memang murah, boleh naik lagi nanti

kakyong: kuda memang bagus, salah satu aktiviti sukan yang digalakkan oleh Islam, i.e. memanah, berenang dan kuda, maybe sekarang ni kereta le kot