Pages

Sunday, October 17, 2010

Segmen Kenali Blogger: D08 @DKosongLapan

Segmen Kenali Blogger kali ini bersama D08 @DKosongLapan. I am sure ramai yang kenal D08, memang cukup rajin blogwalking dan meninggalkan komen. Mengikut profile:

"D_08 --> Budak Ipoh, Lahir Kat Ipoh, Sekolah kat Ipoh, Koje kat Ipoh,Bermastautin di Ipoh setelah berkelana ke Kolumpo"

Memang sungguh kreatif D08 membincangkan mengenai bajet 2011 dengan menggunakan tajuk "angka-angka bajet 2011". Maklumlah sekarang ni ramai yang bercerita mengenai bajet 2011 so kena buat satu kelainan bagi membezakan blog kita dengan others kan. Antara intipatinya adalah:
  • RM500 untuk penjawat awam, pegawai kontrak dan pesara
  • 90 hari cuti bersalin of course untuk wanita le
  • RM700 gaji minimum untuk pengawal keselamatan
  • 6% untuk cukai perkhidmatan
Entry blogwalking pun not bad juga, dulu tak suka sekarang ni suka le dan D08 dapat rasakan kelainan terutamanya dari segi traffik dan of course ada juga orang lain guna software untuk blogwalking. Apa-apa pun, biarlah jujur kan?
Ni mengenai hutang, siapa tak berhutang kan, kalau boleh kurangkan hutang dan jauhilah daripada benda alah ni. So nak tahu lebih lanjut jom D08.

10 comments:

sahromnasrudin said...

mmg hebat dia nie..penganalisis yg cekap dan berkarisma ^_^

fiD said...

aku pun ade bajet yg habet bro. hihiih

nur said...

wah.. glamer d08 ni.. ipoh mali..

ALL IN ONE

toyolkiut said...

D08 mmg power!
TK ada jg jenguk blog ia..

ardinihumaira said...

;) suka tengok blog dia

azzey said...

Sharinginfoz: bangga sbb ipoh dkt ngan tk intan!kampungku.....:)

kakyong said...

amboi... tak lama lagi semakin femes la yeop D_08

relevan said...

Nak kenal juga blogger ni..

rasp said...

catchy namanya D08..ipoh mali oooo :)

a.samad jaafar said...

D_08 tu pengikut yg setia...Errr.. tuan rumah...jemput la ke blog saya pulak ye http://samadjfr.blogspot.com. jika sudi follow ye..