Pages

Monday, October 4, 2010

Tips & Panduan Membeli Rumah Terpakai

Pelaburan dalam bidang hartanah sangat menguntungkan tapi jika tak tahu macam mana, apa kata kita selidiki lebih lanjut di bicara hartanah. Mengikut tuan punya blog, abangensem:

"Tidak mustahil bagi kita untuk menjadi seorang jutawan sekiranya kita mempunyai perancangan yang betul...."
Atas dasar ingin berkongsi dengan orang ramai, abanghensem telah mengeluarkan ebook "tips & panduan membeli rumah terpakai", ianya berharga RM20. Penulis telah berkecimpung di dalam bidang hartanah selama 12 tahun dan memiliki 14 buah rumah dengan nilai pasaran melebihi RM1 juta. Di samping itu, "melalui pembelian rumah terpakai sahajalah yang membolehkan anda mengikut konsep "Beli Rumah Tanpa Wang". Memang sungguh pelik kan "beli tanpa wang".

Mengikut seorang blogger, ariffshah

"Banyak ilmu pasal hartanah dan personal finance kat situ. Benda yang dia explain semua mudah nak faham. Blog dia adalah antara blog yang aku baca dari post pertama. So memang ada kualiti. Ebook dia pun aku dah baca. Basically dalam ebook tu dia cerita pasal key points untuk mula menceburi bidang pelaburan hartanah kat Malaysia ni dan pengalaman Abang Ensem selama . Jadi kalau korang tak tau macam mana nak mula melabur dalam real estate investment ni, boleh ikut key points yang Abang Ensem tulis dalam ebook dia sebagai panduan."

So kalau nak tahu lebih lanjut jangan lupa untuk memperoleh ebook "Tips & panduan membeli rumah terpakai". Beli ebook, keluar duit sikit untuk ilmu yang sangat berguna.


17 comments:

|| NaFiRaa || said...

mekasih.. mmg nak carik blog pasal jual beli rumah nih.. mekasih yep

amirah said...

ish berminat jugak ni..tapi tak dak masa la pulok..

Anna Boleyn said...

berminat gak nak ceburi bdang hartanah 1 hr nnt. nak usha jap gi. :)

Kaseh NazLieza said...

sharing yg sgt bgus utk mnjadi seorg jutawan...

sahromnasrudin said...

salam..thanks for d info

nur said...

beli tak guna duit?. best jugak

ALL IN ONE

hamzah ian said...

blog ni la paling byk info.. nice

LiFe KaMi said...

pasni bole le tambah aset rumah byk-2:)

ProfHariz said...

Ko mmg sharing info la :) Berguna kelak nie

New Entry ProfHariz
Pembohongan Sejarah Dan Dunia Akhir Zaman

eelobor said...

nak beli utk duduk sndri pn tak mampu lg ni

DKosongLapan said...

cantek sesangat tuuu.....mane nak tau selain daghi info ato tips...tips yang diberi.....ade jugak bakat terpendam deal dengan oghang!!....

Boss Yang Cerewet

Lagenda said...

Dasat giler ler abgensem tu!! 12 buah umah??
umangai..mak ni nak beli 1 bj pun ketaw paler lutut!

naz said...

perghh ini boleh kasi untungg. nicee blog

~aSHa~ said...

ada info kata beli rumah lelong lagi untung..

relevan said...

Tq tips ini..kena fahami betul betul bila membeli rumah terpakai..

azzey said...

Sharinginfoz: cuma mampu menyewa je skrg ni....hu3....

ardinihumaira said...

kalolah dni dapat sebuah.. bestnya... hu..