Pages

Friday, October 29, 2010

Cinta Internet

Pernah tak anda menemui cinta melalui internet? Rasanya ramai yang sampai ke alam perkahwinan kan melalui pertemuan di alam maya. Mengikut survey, 73% tidak percaya cinta melalui internet. Apa pandangan anda semua?

21 comments:

relevan said...

adakala boleh percaya..adakala dusta semata.. '' tepuk dada tanya selera ''..

ainzuryn said...

wardina pun kawin kenal hubby dia melalui internet kan?...apa salahnya...

sahromnasrudin said...

aku percaya internet je..cinta sowila sebab aku dah kawen hahahaha

amirah said...

kalau dah jodoh tak kemana... : P

eelobor said...

hahahaha, banyak yang kelentong kat maya nieh

DKosongLapan said...

cinta internet???...
uiisshhhh...bahaye tuu.....
mane idaknye....tak penah jumpe......kalo jumpe pun di alam maya jee.......balik le jumpe oghang yang dekat luo ni....alam realiti...... bulih kenei budi bahase ...perangai die.....

ardinihumaira said...

deen & dni cinta internet... :) awal 2006berkenalan melalui friendster... 5 bulan kenal, deen datang rumah dari tg malim ke Kb... pastu, dapat restu... setahun sekali je dapat jumpa. 2008 yang tak jumpa langsung.. tapi hubungan kami masih kekal sampai sekarang. Alhamdulillah... hujung tahun ni majlis tunang... hujung tahun depan InsyaAllah majlis nikah

Kancilbiru said...

tahla...kekadang jodoh kan..tak bleh nak pertikai...

Tn.Punya said...

Percaya atau tidak aku bercinta dialam maya siber ni dah akhirnya mengambil keputusan untuk berkahwin tahun lepas.. usia perkahwinan kami sudah masuk 11 bulan.. Cinta internet tidak salah.. tapi seramai manakah yang mampu bertahan dengan perhubungan yang jauh ni.. Tips utama mesti ada salaing percaya mempercai antara satu sama lain..

Aku pon berhati2 memilih cinta internet.. Alhamdulilah tuhan mempertemukan jodohku di alam cyber.

Doakan kebahagian kami berdua..

Baca entri aku ni : http://myvitrd.blogspot.com/2009/12/bercinta-sebelum-kawin-selepas-kawin.html

My Little Diary said...

cinta internet?? tepuk dada tanya selera..
aku cinta guna tipon jer.. dulu2 mana ada laman sosial cam skrng ni... betapa dah tua nya aku... haha

entry terbaru "berlari mengejar cinta"

Joy said...

cinta internet? ada jugak yg jujur. kena pandai pilih2 hehehe.

azzey said...

Sharinginfoz: takut yg indah khabar dr rupa je....heh3...

Azrin Kamaludin said...

tak penah pun becinta melalui internet..kalu dah kenal lama tapi tibe2 trjumpa blk dkt internet ada..
tapi takut ar becinta melalui alam siber ni..takut kne tipu! sbb skg suma org bukan boleh caye pn..ngee~

ezzati said...

syla yg termasuk dlm 73% ni..sy tak pecaya cinta internet..Tapi ada kawan2 sy yg cinta internet ni n bahagia je :)

Hairil Rizal said...

Cinta internet yg berjaya cuma yg di follow up dgn perkenalan di luar dan setelah betul betul kenal hati budi memasing.

Adik saya jumpa wife dia kat chat room, lps tu berkawan dan akhirnya kawin. Alhamdulillah bahagia so far. :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pulak,mula2 jumpa dulu di alam realiti lepas tu sambung perhubungan melalui internet, akhirnya ke jinjang pelamin :p tu cinta internet ker ? ;p

My MiRa said...

ala...mira silap g coment kat entry bawah..mira nak coment yang entry ni tadi...hehehe

noor afzan said...

boleh sebab my sis pun jumpa suami dia kat internet.
skang dha nak dapat baby pun.
Alhamdulillah =)

nadey said...

kalo jumpe jodoh baik.....mmg besh la kalo jumpe org yg jahat!!! mmg malang!....aku bru je ade buat entri pasai chatting sbb die kene rogol....tu salah satu keburukan....tgk wardina...jumpe laki yg baik....so kene tgk naseb la...

AngahSayang2314 said...

oh tidak sama sekaliii

sarange yie said...

alamdullilah...walaupun tak penah jumpa...tapi akhirnay..dah 10 tahun kami berkahwin dan ada 2 orang anak...