Pages

Wednesday, October 6, 2010

Ramai Betul Google Burger King RM1 (Rahsia Penting SEO ni)

Ingat lagi tak entry "Whopper Kat Burger King RM1 Esok 6 Oktober 2010"? Tak apalah nak share juga keywords "burger king rm1" dan "burger king rm 1". Lagipun hari ni aja orang cari, esok dah tak cari le. Dapatlah hari ini setakat pukul 6 petang sebanyak hampir 150 hits melalui search engines.

Kalau anda google "burger king rm1" maka waktu ni my entry berada di pertama nombor 4. Kalau tak silap pagi tadi nombor 1, tak kisah le masih berada di page 1 kan. Apa nak share ialah cuba tengok entry burger king rm1 tu saya salin semula kat bawah:

TAJUK:
Whopper Kat Burger King RM1 Esok 6 Oktober 2010

KANDUNGAN:
Memang betul whopper kat burger king hanya RM1 aja esok, 6 Oktober 2010. Nak tahu lebih lanjut boleh visit whopper@RM1. Ingat kena beli air korbonat dulu ya. Sebelum apa-apa tindakan make sure baca betul-betul terma-terma dan syarat ya.

So kalau berpuas hati jom whopper@RM1 esok.

KOMEN
Cuba tengok berapa banyak perkataan burger king RM1 ada dalam tajuk dan kandungan entry semalam. Sebab tu le saya suka guna prinsip keep it short and simple (KISS). Tapi ingat jangan pulak ulang banyak kali perkataan tu kan jadi spam pulak.

19 comments:

Kyuubi_85 said...

wah dah pakar seo nampaknya.. :) leh la berguru ni hihi

LiFe KaMi said...

Betul betul guna KISS memang berbaloi-baloi..hehe
tapi masih terkilan tk dpt mkn burger singgit..huhu

Lagenda said...

slow2 mak blajar yek..
tp tang short tu mmg x leh nk ikut.
menceceh je pnjg2..
tgk komen pun dah tau mak ni mcmanakan?
miahahaha...

noor afzan said...

wuhu...
saya tak reti SEO..

n@m@n said...

goreng burger kat umah je..hehe

DaHLia said...

daku lak jenis tak pandai KISS..
mesti nak berjela..kurang2 3 perenggan, gambar pulak macam ada kemestian..
teringin nak belajar buat entry simple...kena praktik lepas ni nampaknya..

velasrizal said...

letih gak la beratur tadi

toyolkiut said...

bila la TK dapat pegi BG ni..

Oong-ong said...

huhuhu..sies rm1??

eelobor said...

thanx berkongsi....

aReaL said...

Boleh Beli Banyak2 Pastu Wat Open House... Hehehe...<-- Oh! Aku Masih Di Mood Raya... Hehehe...

Kimizo said...

sy pun ada buat post tentang burger king RM1.. nanti check kat google keyword tu.. tak tau la dapat masuk 1st page tak entry dari blog saya tu

yangbaik said...

belum pandai lagi guna SEO ni, banyak kena belajar, buat entry pun ikut hati dan rasa jer

DKosongLapan said...

6/10???
laaaa lupe sungguh le ...
haghi ni tuuu....
ishhh melepaih lagiii....

P/S: awok udah mule buat tajuk entri yang pendek2 dan cube ade perkataaan yang killer

ardinihumaira said...

:D dni search juga hehe

amirah said...

thanks bro untuk tips ni..kdg2 terlupa nak repeat keywords dlm entri

anisalya said...

saya ada baca kata mana entah yang BK ni salah satu premis yang tak ada sijil halal daripada jakim.

betul tak tu saya tak pasti la...

Halimkk said...

saya pun tengah dok belajar SEO lagi. saya tengok sharinginfoz ni selalu nya entri dia pendek saja. tak da yang panjang berjela-jela

relevan said...

Seo..salah satu cabang bagi meningkatkan pengaliran trafik..