Pages

Sunday, October 3, 2010

Harga Rokok Naik 70 Sen Kepada RM10 Mulai Esok, 4 Oktober 2010?

Credit: prebetsapus

Mengikut thestar, harga rokok akan naik mulai esok, 4 Oktober 2010 sebanyak 70 sen kepada RM10 sekotak 20 batang.

Kenaikan ini adalah antara yang tertinggi dalam sejarah, normally ianya di antara 10 sen to 30 sen. Manakala rokok yang bergred tinggi berharga RM14 sekotak.

Agak-agaknya, apa lagi yang government perlu buat untuk mengelakkan orang ramai terus menghisap rokok.

15 comments:

Anne said...

Anne amat menyokong usaha kerajaan ni. Dah terpampang akibat2 dr merokok kt kotak rokok pun org buat tak tau jer kan. isshhh!!

Adziim said...

Haramkan penjualan rokok.

~aSHa~ said...

bagus...sy setuju..naik jadi rm20 pun sy setuju lagi..

yangbaik said...

salam,
hentikan saja jualan rokok di Malaysia... dah tutup cerita...

relevan said...

Harap harap harga curut tidak turut naik..

the bert said...

lepas ni makin byk r rokok seludup..

Munix™ said...

ak hrap sgt ayh ak benti hisap rkok pasni..

shark said...

wow.
leh caya ker cter nie
cam x caya jer
x logik pn ada

siti murni said...

bagus..semakin di luar kemampuan....kalau yang fikir panjang, mesti akan stop jugak lama kelamaan...

Anna Boleyn said...

yeah..biar naik lagi sampai orang tak mampu nak beli. hehe

azzey said...

Sharinginfoz: dh byk jg yg dibuat kannnnn.....

Anonymous said...

gov nk untung jer ngan cukai rokok
Lau utk kesihatan kan bgs haram kan aje jualan rokok...

Anonymous said...

Tu baru kat luar.
Kitorang yang sludup masuk asrama skola ni lagila naik harge.
Ty la najib.

QaY Yuki-Kun said...

matila cmni..abeh duitku..kakakaka

QaY Yuki-Kun said...

berenti!!!