Pages

Friday, November 12, 2010

Pandangan Rina Salleh Mengenai Tips Pembelajaran

Kenal tak dengan rina salleh? Kalau tak kenal kat atas tu le mukanya. Alah jadi juara gadis melayu musim ke-3.

Anyway berbalik pada topik kat atas tu, inilah sedikit pandangan rina salleh mengenai tips pembelajaran:

"Jangan kedekut ilmu tu tips paling best! InsyaAllah sekali kita kongsi, dua kali kita ingat :)"

Memang saya setuju dengan pandangan tersebut. Yalah ilmu yang kita ada tu, lagi kita berkongsi lagi kita mudah ingat. Kekadang ada juga perasaan sesetengah orang yang rasa malas aja nak ajar orang lain takut buang masa le tapi ingatlah "sharing is power". So jangan malas-malas untuk kita share dengan orang lain ya.

So what do you think guys?

17 comments:

sahromnasrudin said...

maaf bro..saya memang tak cam dia nie.....tapi ape dia kate itu memang betul..saya setuju dengan dia....

Lagenda said...

Betul..kalo kita jenis mengingat dgn cara kita bertutur dan menggambar, kita akan lebih mudah mengingat bila kita share info dengan kwn2

liyana said...

betul2 setuju sgt. kedekut ilmu pun x kemane. baik berkongsi utk manfaat bersama :)

Tn.Punya said...

setuju tu.. sebab ilmu yang kita share ni tak kurang seinci pon.. malah insyaallah akan bertambah lagi

velasrizal said...

rajin gak si rina ni blogwalking..

Mata Hati said...

ilmu untuk dikongsi..bukan untuk disimpan. comel lah dia tuh..

amirah said...

kalau kedekut ni..bab ilmu ke bab duit ke, mmeng akan tahap tu je. Tapi kalau dikongsi insyaAllah bertambah2..

iza said...

Salam...

Betul kata dia...tak luak pun kalau kita share...

eiela said...

saya pun setuju jugak. ilmu yang ada baik disebarkan untuk kegunaan bersama. Tak kemana pun kita kalau peram ilmu. Ilmu yang diamalkan dan disebar lebih baik daripada yang diperam.

ainhany said...

thnz Rina...
patutlaa rina konfiden je tempuhari..ilmu kita akan bertambah...pahala juga dapat...:)
Di dunia mudah, akhirat udah pasti. insya allah sharing is caring

azzey said...

Sharinginfoz: ada kebenarannya!

relevan said...

Juara gadis melayu..

░♥si lampu neon♥░ said...

BAGUS MINAH NI..TAK MCM SESETENGAH BLOGGER..KEDEKUT ILMU..WWOOO TAK BEKK

anyss said...

Salam,

Sokong si lampu neon hu hu hu Dah tersohor, apalah sangat newbie je kan...apa-apapun; pinggan tak retak, nasi tak dingin...sorang dua kedekut, ramai lagi yang pemurah kan?

Mewayang di Estet Sempena Deepavali

ardinihumaira said...

:) ilmu kalau kedekut makin berkurang

Nur Fannun said...

ilmu kena sebarkan tak leh simpan..ilmu yg ada kena amalkan, & sebarkan..

SAFARUN AL-FANNUN

Rina Salleh said...

tiba-tiba terjumpa. thank u:)
ni cuma pandangan peribadi je. ilmu banyak tak habis belajar. kongsi pun tak luak. kongsi-kongsilah okay