Pages

Monday, November 29, 2010

Rahsia Bahasa Tubuh @ Body Language Secret

Adakah anda tahu mengenai bahasa tubuh @body language? Kalau tak tahu or ingin mengetahui lebih lanjut jom terjah rahsia bahasa tubuh.

Pernah tak anda semasa anda tengah makan, then ada seorang gadis sedang melihat dengan penuh minat? Adakah sebenarnya gadis tersebut terpikat dengan anda? Or ada kesan makanan kat mulut anda ataupun gadis tersebut sedang melihat somebody kat belakang anda?

Susah juga kan ingin menafsirkan apa sebenarnya erti itu semua. By the way secara ringkasnya, "body language" ataupun "bahasa tubuh" merupakan suatu bentuk komunikasi bukan lisan yang kita lakukan dalam segala aspek kehidupan kita apabila berinteraksi dengan orang lain.

Memang penting bahasa tubuh ini antaranya bila kita dah master dalam bidang ini:
  • Anda mampu membaca makna yang tersirat dalam setiap pergerakan manusia

  • Anda boleh mengetahui bahawa seseorang itu mungkin sudah bosan mendengar kata-kata anda. Dengan cara ini anda mampu memberhentikan percakapan anda atau mengubah topik percakapan anda

  • Bagaimana anda mampu dilihat sebagai seorang yang romatik oleh pasangan anda tanpa perlu mengucapkan kata-kata cinta berbunga padanya. Cukuplah hanya dengan gerakan badan anda sahaja akan menceritakan perasaan sayang anda padanya
So untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh lawati "rahsia bahasa tubuh". Ilmu ini anda akan dapati dengan membeli ebook yang berharga RM45.00. Make sure sebelum anda membeli ebook tersebut, fahamilah dengan sebaik yang mungkin dengan menghubungi konseptujuh@ymail.com.

14 comments:

hans said...

betul2
cikgu den pandai bab2 nih

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

akuanakpahang (AAP) said...

Salam jejalan tgh hari baca N3 anda.

Mungkin entri kat sini ada kena mengenanya juga jom tengok "Awak tau tak, betapa saya sayang kat awak"

icee-yah said...

this thing pentingkan sbenarny dalam hidup kite.untuk mmahami orang lain witout perkataan..:)

My Little Diary said...

salam,
hurmmmm body language ye! harap2 ada yg paham lah. tapi ada jgk yg buat2 tak paham... :(

Pendekar Berkuda said...

oh..biasa saja...

sharinginfoz pun biasa saja...

info pun biasa saja...

tapi bagus tidak terkata...

oh..bahasa tubuh biasa saja...

oh..biasa... perut dah lapar la pulak...

sahromnasrudin said...

dulu masa belajar ada belajar cikit2..norma norell yang ajar..kenai dia tak????

eelobor said...

cuma pandai bahasa pasar jer....hihihi

velasrizal said...

kencang la income bln ni

AngahSayang2314 said...

ermm macam best

Anna Da Lady said...

body language is one of the communication tools to convey the info to the other person, w/o words...But, sometimes, still bagim makna yg sangat berkesan...

Anna Boleyn said...

faham org melalui bahasa tubuh sahaja. :)

aan said...

kadang2 body language ni lagi jujur kan.

relevan said...

Bahasa tubuh..kena mempelajari dengan penuh kefahaman..

azzey said...

Sharinginfoz: body language ni mengandungi byk maksud tersirat!