Pages

Sunday, November 14, 2010

Live Everton 1-2 Arsenal: Liga Perdana Inggeris (14 November 2010)

Update Live Arsenal vs Everton:
  • 94": Wisel penamat ditiupkan oleh pengadil, keputusan muktamad EVERTON 1-2 ARSENAL. 3 mata dibawa balik

  • 90": 4 minit tambahan. Saat genting buat Arsenal kena make sure tiada lagi gol bolos. Everton menggandakan asakan untuk mendapat gol kedua

  • 89": Chamakh digantikan dengan Eboue

  • 88": Akhirnya satu gol berjaya dijaringkan oleh Cahill (Everton)

  • 85": Tinggal 5 minit lagi perlawanan, Everton menyerang bertali arus namun Fabianski dan pertahanan Arsenal dapat mengawalnya dengan baik

  • 80 dan 82": Good save by Fabianski. Jika kedudukan ini kekal, Arsenal akan memotong Manchester United untuk berada di tangga ke-2

  • 68": Pertukatan bagi Everton
    • Yakubu dan Beckford dibawa masuk
    • Arteta dan Neville dikeluarkan

  • 65": Arshavin dibawa keluar dan digantikan dengan Rosicky

  • 48": 3 minit permainan menyaksikan kapten Arsenal, Fabregas menjaringkan gol hasil hantaran Chamakh. Bola tersebut sebelum itu dihantar oleh Denilson kepada Fabregas dan kepada Chamakh. Memang dapat dirasai kemasukan Denilson

  • Separuh masa kedua baru sahaja dimulakan. Pertukaran telah dibuat:
    • Arsenal (Denilson dibawa masuk menggantikan Wilshere)
    • Everton (Rodwell ditukar dengan Heitinga)

  • Separuh masa pertama tamat dengan kedudukan Arsenal 1-0 Everton

  • 36": Bacary Sagna menjaringkan gol bagi Arsenal hasil bola daripada Arshavin

  • 26": John Heitinga (Everton) dilayangkan kad kuning akibat kekasaran menggunakan badan ke atas Wilshere

Previous Entry

Malam ni pukul 10.00 malam (waktu Malaysia), 14 November 2010, perlawanan antara Everton vs Arsenal akan dimulakan dan ianya disiarkan secara langsung di Astro ESPN channel 812. Kat atas adalah line-up untuk Everton dan Arsenal.

Yang ni adalah pemain-pemain simpanan.

Credit: telegraph dan espn.

7 comments:

velasrizal said...

tak sangka sagna yg score

darkbatman said...

skg ne xbper ikut epl sgt.. xbest mcm tahun lepas dh bro.. maybe smgat aku nk follow dh kurg.. tgu smgu dua lagi cr semangat 2 balik..hahaha

Bo the Nerd said...

Sagna dgn Fabregas ada dalam team fantasy EPL aku..bagus bagus..hehehe..

www.boisanerd.blogspot.com

nebular said...

Lega sikit bila menang...........

Encik Tikus said...

yeah ! dapat balik tiga mata, depan manchester kot

Sharinginfoz said...

velasrizal: betul tu kalau tak silap gol kedua sagna dengan arsenal

darkbatman: sekarang adalah masa yang terbaik untuk follow, very competitive especially bila chelsea baru sahaja kalah

bo the nerd: memang good for you

nebular: memang bagus arsenal menang

encik tikus: ya depan man utd sekarang dan 2 mata belakang chelsea

Kaseh NazLieza said...

betol2 peminat bola bro ni ea...