Pages

Sunday, November 14, 2010

Segmen Kenali Blogger: kakinakl @tertunailah hasrat di hati

Jom kita kenal seorang lagi blogger kali ini. Tak lain tak bukan, kakinakl @tertunailah hasrat di hati. Memang tak asing lagi kakina ni di kalangan bloggers. Sebut aja namanya, mesti teringatkan resepi masakan dan aktiviti nuffnang.

Sorry entry ni disiarkan pada pukul 12.00 tengah hari instead of 10.00 pagi kebiasaannya.

Semasa entry ni ditulis, jumlah followers kakina sudah melebih 900 orang, just a matter of time akan cecah 1,000. Memang banyak betul, maklumlah kakina ni memang peramah dan mudah didekati.
Ni le entry pertama yang saya jumpa kat blognya "Mukadimah" yang ditulis pada 5 November 2008, so ianya dah lebih 2 tahun. Secara ringkasnya, semua benda yang diingini sudah tertunai termasuk mempunyai suami yang bertanggungjawab dan anak-anak yang membahagiakannya.

Inilah antara event yang kakina ikuti, "Ambank Inspector ATM event", memang rajin betul. Sebab tu le saya cakap kakina ni memang dikenali ramai.

Ni bergambar ngan Yuna semasa "Vaseline event", agak-agaknya dah berapa ramai artis sudah kakina bergambar bersama ya?

Entry mengenai masakan adalah sangat sinonim ngan kakina. Kalau terasa nak makan or masak mee kungfu, bolehlah cuba resepi ini. Tengok gambar pun sudah terasa kesedapannya.

Yang ni ayam goreng berempah, siapa tak suka ayam kan. Kena pulak ayam yang garing memang sedap sangat.

So nak tahu lebih lanjut mengenai kakina, jom kita terjah blognya.

16 comments:

Azman Roslan said...

selalu nampak dia join event dari nuffnang. rajin dia ni..

~aSHa~ said...

ermm aktif ye kak ina ni

eelobor said...

suka baca kat sana bila ada resepi masakan....sedap2 tuh

J.M.R said...

90% event nuffnang, mmg akn ada kak ina..dia frenly & sempoi..

DaHLia said...

kak ina mmg org kuat nuffnang yang pandai masak2 sedap...entah bila dpt try kukis dia...ramai cakap sedapppp sangat, tp dia takmoh biz...hehee

PinQib said...

biler lah akan dirview oleh sharing is power. hehe

velasrizal said...

wah bestnye kak ina gmbr dgn yuna

kak ina kl said...

ooo terharunya ..terima kasih sudi promote yer.

insyallah ada ubi ada batas yer. semuga berjumpa lagi.

Mknace said...

:) :) :)
kak ina memang best

akuanakpahang (AAP) said...

Tahniah buat kakinakl slmat maju jaya.

Tn.Punya said...

kak ina ni memang rajin dalam dunia blogger.. peramah dan mudah mesra.. selalu tegur blogger walaupun baru je kenal.. d mana ada event nuffnang disitu ada kak ina

hazman aka species1980 said...

yeap.... kak ina nie bile jumpe sure kita rasa nak join jadi geng talibarut die.... memang peramah so senang orang nak berkawan dengannya...

izee said...

bruu nk mengenali kak ina nii..wish i got more frndzz.. =P

ardinihumaira said...

kak ina dan yuna! whoaaaaaa

noorafzan said...

Lagi satu kukis Kak Ina memang mabeles.

azzey said...

Sharinginfoz: Sorang lagi kenalan naru dlm blogger's world!