Pages

Thursday, November 11, 2010

Sinopsis Skyline @Nuffnang Premiere Screening

Kul 9.00 malam, 10 November 2010 pi tengok cerita skyline. Thanks Nuffnang for giving the opportunity tengok cerita ni, 2 hari awal, maklumlah kat cinema 12 November baru disiarkan untuk orang ramai.

Masa kat TGV Wangsa Maju, ramai bloggers yang jumpa antaranya hamzahian, daydeck, ciklilyputih dan redlinda.

Inilah rupanya tiket yang mana boleh gunakan untuk tengok citer skyline dan juga dapatkan popcorn set (termasuk air).

Then oleh kerana pakai baju berwarna skyblue dapatlah "skyline limited edition notebook", tebal juga lebih daripada 200 helai. Oklah nak cerita sikit mengenai "skyline".

Secara ringkasnya (sinopsis) cerita ini mengenai alien (makhluk asing) yang datang ke bumi untuk menculik or menangkap manusia dengan mengeluarkan cahaya berwarna biru. Selepas menangkap manusia, makhluk asing tersebut akan menyedut otak dan memindahkan otak tersebut bagi menghasilkan "new alien".

Saksikan kehebatan CGI dan bila nak tengok skyline, kena kosongkan minda anda dan kena fokus ya, kalau tak tak pasal2 tertanya-tanya mengenai jalan cerita.

Apa-apa pun, ianya berkisarkan macam mana manusia yang berada di dalam bangunan untuk mengelakkan diri mereka dari diculik oleh alien. Saksikan detik-detik cemas cerita ini di pawagam berdekatan pada 12 November 2010.

27 comments:

velasrizal said...

hmm mcm best je citer ni

Anne said...

wah untung dapat tengok preview:)

zuar said...

mmg minat gak cite bab2 cmni.nk tgk gak la nnti pas hbs exam..:-)

LiFe KaMi said...

dapat tgk free lagi..hehe
kami suka bebenor dgn crite2 alien ni..

cik EPAL said...

macam best. boleh la tengok kalau kelapangan. hehe

Que said...

Hai..smlm gi gak..tp xknal sgt org sbb bru berblog ni..Overall mmg happening ngn tema biru + merah..yg mng mlm 2 mmg mcm alien dah..haha..Cite ok la..CGI mntop tp pening sbb terbalik2 scene die..So spe yg nk tgk nanti,free kn otak korang supaya xserabut..hehe

sahromnasrudin said...

semalam..memang rugi tak pi..tapi nak wat camne..kje hakiki lg penting...

Sumijelly said...

la..takkan gambar nie jer Nik...
lain tak der ker??
aku nak tgk ko pakai pakain beragam tu...hik3....


Sumijelly.com

akuanakpahang said...

Best ler citer nei minat juga nengok :)

yangbaik said...

hmm... suka sungguh depa ngan alien nih...
dah lama tak ke panggung... dan rasanya ntah bila nak kesana

eelobor said...

rugi bro...namun ada hal tak dapat di elakkan

amirah said...

cam best jugak ek..berapa bintang ni?

miss nina said...

bolehlah ajak kawan2 menonton di melaka

mahira oya said...

bestnya kamu dpt free tix..sy unlucky..sob sob..

best ke cite ni..

Sharinginfoz said...

anne: ni first time tengok nuffnang screening, maybe next time boleh join lagi

zuar: apa lagi lepas exam terjah

que: memang ramai org tak sempat nak tegur kan

sahrom dan eelobor: jangan risau next time banyak lagi

sumijelly: he he he, nak banyak gambar ya

amirah dan mahira: alamak bab bintang ni, ianya subjektif, CGI memang menarik, jalan cerita perlu penumpuan, so bagi 3.51 bintang out of 5

Anak Perak said...

oergh laju update tu.cite mcm hampeh

myvitrd @ Tn.Punya said...

mcm mana filem tu ok tak.. teringin juga nak g tengok atas jemputan nuffnang.. tapi kali ni tak dapat.. tahniah dapt tengok wayang free bro

relevan said...

Mesti menarik filem ni..tunggu kat 411 je lah..

stormz said...

sy pn pg smlm.overall cite tu okla.tp kne fokus sket.xsmpt nk tegur sape2 sbb smpai lmbt

daydeck86 said...

sakit kepala sebab certa terbalik... ahahhaaa

Azman Hui Hui said...

wah..bestnye..

hari ni papaer last..

nnt nak pegi tengok la.. :)

noor afzan said...

sedihnya tak dapat pergiii..
huhu..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

salam...

best ker???

// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

iday said...

macam best,,kena tengok ni,,maklumlah exam dah habis,,hehe

hazman aka species1980 said...

bro.... kena tengok citer UNSTOPPABLE....memang besh action+suspen.... ;-p

ardinihumaira said...

sni tak ada panggung sobsss

y@n@ M!B said...

kena slalu join contest nuff ni br leh kenal² dgn blogger len..huhu~