Pages

Friday, November 19, 2010

Polish Kereta di BHP Jalan Genting Klang, Wangsa Maju

Masih ingat lagi tak sebelum ini saya ada minta pandangan untuk polish kereta? Ni le tempat yang saya pergi di BHP Jalan Genting Klang, Wangsa Maju. Opppsss, ni bukan kereta saya, main ambil aja gambar orang tengah basuh kereta menggunakan mesin ni.

Ni diaorang tengah polish kereta menggunakan mesin khas. By the way, untuk 3 layers, gilap satu kali dan kiwi (2 lapis) kosnya untuk kereta adalah RM120. Masa lebih kurang 1 jam 15 minit to 1 jam 30 minit.

Yang ni tambah untuk basuh engine, actually RM15 so alang-alang cakap kat diaorang RM10 aja le. So semuanya RM130.

Lepas tu yang ni semburan untuk hilangkan bau kereta dan menghapuskan bakteria. Macam fogging untuk nyamuk le pulak, so diaorang akan letakkan machine tu dan tutup semua pintu kereta. Kalau tak silap lebih 10 minit kot buat benda alah ni. Yang ni diaorang bagi free aja, harga sepatutnya RM25.

Ni le perbezaan sebelum dan selepas, tengok tu kesan calar berwarna hitam di sebelah kiri dah tiada. Sebabnya kesan tu tak teruk. Kalau kesan yang berwarna putih maknanya tak boleh hilang lah.

Yang ni kesan akibat geselan motor. Biasalah kadang-kadang tengah bawa kereta motor main belasah aja so terkenalah handle. So tinggal sikit aja kesan yang tak hilang yang putih tu.

Yang ni senarai harga untuk basuh kereta, vakum, cuci engine dan juga polish. So kalau nak pi polish bolehlah datang sini ya.

20 comments:

Azman Roslan said...

wau berkilat-kilat kereta tu.. motor boleh polish gak ke.. heheh, gurau je..

maslinamansor said...

boleh tahan gak harga....

noorafzan said...

saya tak penah anta polish kete lagi..
basuh je.
hoho~

velasrizal said...

mmg berbaloi baloi

Lagenda said...

Waaaaah..berkesan gak polish keta smpi bersinar smpi mcm tu yek?

Leh hilang calar balar kat badan keta tu..

Kira murah la rm 130 sbb ada sesetengah tempat smpi rm 300++.

relevan said...

Bila di gilap semakin berseri kereta..

miss nina said...

not bad la, sebab nampak beza sebelum & selepas

amirah said...

ui..bestnya..macam masuk spa pulak kete ni

Eyriqazz said...

ok ke tempat ni bro?joko pi cuci kereta aritu katanya tak brapa bersih cuciannya..

Sharinginfoz said...

azman: rasanya boleh gak kot, he he he

maslina: kiranya berpatutan

lagenda: bukan semua calar boleh hilang, kalaucalar yang warna putih tak boleh hilang

eyriqazz: kalau cuci mesin ngan cuci manual of course manual lagi OK, yang mesin ni kira lagi murah dan jimat masa

ardinihumaira said...

kete dni tak basuh lama dah sejak musim ujan hehe... ;p

eelobor said...

berjaya gak untuk poolish yer

mahira oya said...

baguih polish molish..kite nk basuh pon lemah..sbb nnt hujan basuhkan jugak musim gini kan

Hairil Rizal said...

OK sangat tu... selalu org letak RM150 utk 3 layer polish :)

J.M.R said...

TAKOTNYA PAGI BASUH, PETANG DH KN UJAN..ADUSHH...

Yatre Hayati said...

baru tahu ada service fogging kereta ek??? seyesly baru tahu...:0

sW33tDaRLinG said...

mak aiii, tak pernah dgr pasal fogging tu.. lenkali boleh buat...
tak puashati betul polish kat carwash baru2 ni... kesan2 jeragat tu elok jer lagi kat kereta.. ape laaa

azzey said...

Sharinginfoz: Fuh! berkilat tu....

Siang Malam said...

kalu ade masa, singgah lah jugak ke Wasch Das Auto Center, di Jalan Wangsa Melawati 4,

Service terbaik ,harga pun murah.

ultimate detailing said...

kalau murah jgn harap lah org nk buat perfect hahahahaha