Pages

Saturday, November 27, 2010

Hati-Hati Main Game kat Facebook

I am sure ramai yang bermain games sambil-sambil layan facebook kan? Sebagai contoh farmville, petville, per society, mob wars, mafia wars, restaurant city dan macam-macam lagi le.

By the way, di samping masa yang diluangkan ada juga kemungkinan anda akan kerugian disebabkan sesetengah benda anda kena beli kalau nak cepat move to the next level. Itulah yang terjadi kepada seorang bapa, Matthew yang tinggal di Birmingham yang kerugian 250 pound (RM1,235) akibat anaknya, Megan Fox (7 tahun) membeli pakaian dan perabut maya dengan menggunakan akaun paypalnya.

Ini kerana Matthew terlupa untuk menutup maklumat pembayaran paypal melalui internet. So apa yang kita boleh ambil iktibar ialah make sure maklumat-maklumat penting tu log out terus bagi mengelakkan benda ni berlaku or jangan bagi main langsung.

Untuk mengetahui lebih lanjut boleh terjah kosmo.

14 comments:

iday said...

bahaya2,,bukan sikit 1000 lebey lak tu,,

Mknace said...

:):):)
tu dah masuk tahap extreme main dah tu

~aSHa~ said...

sepatut akaun tu buat mcm maybank..kalo lebih bape saat tak aktif..terus logout..

bahaya tu..

misz nana said...

waa.. ketagih sangat men game nih..

IronHeart2204 said...

haha btol bro..
Ade gak kawan2 yang still men game2 cm nih..Biapun student..X makan pon x pe..janji dapat bli equipment2 game dorang..
Pelik tapi benar (-_-")

akuanakpahang (AAP) said...

Terima kasih kongsi info yang baik.
Saya tak penah layan game kat FB :)Jom jalan-jalan ke akuanakpahang "Tak kenal, maka tak cinta"

aTan aHmad said...

LIKE page saya. Disini. Tq
Jadi FOLLOWER saya... Tq

make sure semua info kredit kad dan akaun paypal di rahsiakan.. hehehe

nadey said...

gile lah!!!!!!!!!!!!!!! sanggup tu!!!!!!!! gile2

miss sue said...

uish..bahaye2..

.cik yaya. said...

waah game tu betul2 bole buat duit keingt men bodo2 jek..hahaha nak start main la..

Sharinginfoz said...

iday: memang kena hati2 banyak juga duit boleh habis kan

asha: kena ada security yang lebih

cik yaya: bukan boleh buat duit, habiskan duit untuk beli barang2 jika nak cepat naik level

hazman aka species1980 said...

pergh.... dasat betul la anak die tue ... umur 7 tahun pandai guna paypal tue

azzey said...

Sharinginfoz; Mslh gak nih! Tu yg kena pantau anak2 ni bl guna komputer.....

relevan said...

Main games dam ular free off charge jer..