Pages

Sunday, November 14, 2010

Malaysia Layak Ke Pusingan 16 Pasukan: Bola Sepak Sukan Asia 2010 (Malaysia vs Iran)

Memang betul walaupun Malaysia kalah kepada China 0-3, Malaysia masih layak ke pusingan 16 pasukan bola sepak Sukan Asia 2010. I am sure ramai yang kecewa dengan mutu pengadilan, Ben Williams (Australia) setelah melayangkan 3 kad merah (1 straight dan 2 pemain melalui dua kad kuning).
  • Mahali Jasuli dan S. Kunanlah [dua kad kuning]
  • Safiq Rahim [direct kad merah]
Di dalam pusingan seterusnya, 6 pemain Malaysia (yang dikenakan kad merah dan juga kecederaan) tidak dapat bermain. Maknanya Malaysia hanya mempunyai 14 pemain untuk game tersebut.

Anyway game yang akan datang adalah di antara Malaysia vs Iran pada 15 November 2010 (Isnin) pada pukul 4 petang (waktu Malaysia). By the way, tiada perbezaan masa antara Malaysia dan China.
  • 12 pasukan (2 kedudukan teratas setiap kumpulan: semua kumpulan adalah 6, A to F)
  • 4 pasukan terbaik yang berada di tangga ke-3 setiap kumpulan
Iran memang satu pasukan yang sangat kuat dengan menjuarai Kumpulan B dan menang semua perlawanan di peringkat kumpulan dengan mengumpul 9 mata. 6 gol berjaya dijaringkan dan hanya satu sahaja gol dibolosi oleh pihak lawan, Turkmenistan.

Apa-apa pun kita harapkan yang terbaik bagi Malaysia di dalam perlawanan Malaysia vs Iran nanti.

13 comments:

fazrullahinnsan said...

alhamdulillah..! Allahu akbar!

Amir Izzat said...

alhamudillah..mara gak..harap2 dapat la lawan abis habisan..hurm... mutu pengadilan memang teruk ea? hish

::alwaniamalini:: said...

malaysia dah main yang terbaik dah tadi. cuma pengadil je yg mungkin agak bias n emosi lebih huuu... bak kata pengulas astro arena tu, china menang x gentleman sebab lawan dan menang dengan pasukan yang ada 8 org pemain je..

ape2 pon, malaysia boleh! :)

velasrizal said...

lega.. tp xcukup player la plak

relevan said...

Malaysia BoleH!!..

eelobor said...

Insya Allah, Malaysia Boleh

Encik Tikus said...

tadi sedih jugak tengok match bola malaysia, dgn mutu pengadilannya, dengan ramai cedera, aish

zuar said...

tak boleh nak salahkan player tadi..player dah main shbs baik dh..cuma ref yg buat hal.mmg teruk mutu pengadilan td.dgn player msia yg sblm ni pn dh injured, yg ada td pun brtmbh lg..pening2..tapi xpela..sbb msia xtrn dgn kekuatan sebenar..tahniah untuk pasukan malaysia..jmpa iran buat yg terbaik..harap2 kyrill muhymeen main

hazman aka species1980 said...

mak aihh... rehat sehari jee....nanti lwn IRAN kena pandai main strategi laaa

zuar said...

bro kena tag kt entri gua..tgk la:-D
http://www.zuarxpdc.com/2010/11/bola-sepak-sukan-asia-malaysia-kalah.html

LiFe KaMi said...

hangin kami tgk pengadil tu..
hopefuly malaysia boleh menang lwn iran,bole itu bulat ,tak mustahil..:)

haisa_haisa said...

ciao ciao (^__^)
bile lagi nak pecah rekod kan,,

Azman Roslan said...

kesian malaysia kekurangan pemain..