Pages

Friday, November 26, 2010

Berapa Kutipan Filem 2 Alam?

Sebelum ni saya tertanya-tanya berapa kutipan filem 2 Alam? Then terjumpa le kat website finas. Sehingga 24 November 2010, jumlah kutipan untuk filem ini adalah RM230,000 di mana ianya ditayangkan di 83 pawagam.

Maknanya selama 6 hari bermula 18 November sehingga 23 November jumlahnya adalah RM230,000. So secara purata ianya mencatat RM38,333 sehari or RM462 untuk satu pawagam sehari.

So maknanya kalau harga tiket ialah RM10 so ini bermakna dalam satu hall tu ada 46 orang (jika kita assume dalam sehari satu tayangan aja dibuat). BETUL ke pengiraan yang saya buat ini? Maybe tersilap, apa kata pembaca buat kiraan sendiri.

Ini menandakan sambutan orang ramai terhadap filem 2 alam sungguh hambar. Saya berharap yang data ini tak lengkap maybe pungutan kat panggung wayang lain tidak diambil kira lagi. Apa-apa pun, kita tunggu le angka yang lengkap maybe untuk tempoh 1 bulan sebelum kita buat penilaian yang lebih comprehensive. Agak-agaknya berapa kutipan filem 2 Alam bila tayangan tersebut tamat?

25 comments:

fairus said...

Takpe lah.. Sokonglah industri tanah air..

amirah said...

kesian kan. tapi dgr kata jalan cerita nya menginsafkan jugak.

ProfHariz said...

Hampeh! Statement cakap RM2juta hari pertama..

SURIA AMANDA said...

hahahaha..RM 2 juta la sangat..

man yusoef said...

ceh menipu je...dah ar cakap mcm bagus gile..dpat 40 juta la...hampeh

Boloque said...

xder orang saport dr rozmey..kesian dia...

velasrizal said...

blh di kategorikan sbg sasaran kutipan syok sendiri

noorafzan said...

ku doakan dapat lepas 1 juta la..
kalau tak..
hmmm...

kesiannn..

maslinamansor said...

sokong velasrizal.. 'sasaran syok sendiri'.

Tak kisah kalau dia merendah diri tapi bila target tinggi terus... sendiri mau jawab la.

hans said...

hahaha
baik tengok Ngangkung
best 1000 kali ganda dari 2 alam tu

P/S : Aarif Rahman @ Aarif Lee :- Bruce Lee My Brother

|| NaFiRaa || said...

tak pernah pon tengok iklan filem 2 alam nih.. macam mana org nak pi tengok.. urmmm

Hunny said...

Siannn...

fyna said...

hehehe..da kira byk da tue die kutip...

Hairil Rizal said...

Rasanya takkan lebih dari RM350,000 pun..

Inilah akibat bila produser tidak mengamalkan sikap merendah diri..bukan sbb filem tu tak bagus (biasala produksi ada cacat cela) tapi sbb dR sendiri yg poyo!

sahromnasrudin said...

ala..tak join la movie ni huhuhuh

DKosongLapan said...

2 alam....ooo ni pilem kampeni dr ghambu belah tengah tu kan??? kekeke....Dr ROzmey ghasenye name die kan???.....

awok ghase satu je silap die....
promosi tu bagoih....tapi berlebih2 sangat nak tunjok pilem ni bagoih....dan asik tonjoikan die jee....itu yang buat oghang menyampah takmau nengok pilem 2 alam ni.....mahaple Dr

- zuriey - said...

cian dr rozmey tak dapat capai sasaran rm40j dia tue

akuanakpahang (AAP) said...

Lama jugak dah tak masuk pawagam :)
Entri Terbaru "Rugikah... jika kita tidak meninggalkan balasan komen?
"

Encik Tikus said...

mudahan Dr Rozmey tabah menghadapi semua niee.. LOL

azzey said...

Sharinginfoz; Saya suka baca blog awak la.....baca kat sini ek..

http://azzeyatin.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

eelobor said...

data tu tak update kut bro, sebab katanya hari pertama jer dah mencecah 2 juta....tak tahu lah rupiah atau rupee

nadey said...

die ingt ni HOLLYWOOD???? pelakon pon cikai2 je...kalo lisa surihani.....ke .....nadey ke....sure boleh la kate logik meletopssssssss smpao 50 juta....kihkihkihkih

adoiii aku suke kategorikan lelaki ini syok sendiri mcm uncleseekers

relevan said...

Semoga dR Rozmey buat lagi filem2 banyak2..

azzey said...

Sharinginfoz: Confused dgn byk komen ttg filem nih buat saya x jadi menontonnya. Coz byk komen negatif dari yg positif......

SuKEJunpyo said...

hehe..agak2 boleh x nak kejar target Rm 40juta ni Dr??..(-.-)