Pages

Wednesday, November 24, 2010

Jom Terjah JMR: Cantik Gambar Kat Sini

Jom kita tengok apa ada kat blog JMR: "sebuah pengembaraan hidup hakiki, sekeping gambar sebagai koleksi - Travelog dan Photoblog". Begitulah tag untuk blog JMR. Macam-macam ada kat sini, mengenai kisah hidup dan paling saya suka ialah dengan gambar-gambar yang diambil cukup menarik perhatian.

Tengok ajalah dengan gambar coklat ni. Sesiapa yang tengok mesti terasa nak makan aja benda alah tu. Memang tak dinafikan dengan memakan coklat ni banyak khasiat dan jangan lebih-lebih sudah sebab ianya boleh memberikan mudarat.

Sebut aja coklat ianya tak boleh dipisahkan dengan strawberry kan? Dengan warnanya kemerah-merahan terasa nak ngap aja. Tapi bila tengok dan tenung, apa yang kita nampak bila tenung strawberi tiga biji ni?

Kalau nak tengok banyak gambar-gambar cantik bolehlah tengok kat jmrtangkapgambar.

Memang JMR akui yang hobinya dalam bidang fotografi tidak sia-sia bila dapat hadiah saguhati: contest pizza hut. Dapat gak voucher pizza hut RM150. Ni kalau makan memang kenyang sakan.

Ni lah gambar dari entry yang memenangkan JMR. Kalau nak tengok sample entry yang menarik dan gambar-gambar serta pengalaman berpizza, jangan malu-malu belajar ya at "Big Fish Moment with Pizza Hut". Kalau saya nak masuk peraduan macam ni malas le sikit tapi bro JMR memang rajin betul dan ianya berbaloi.

By the way quite active juga menghadiri Nuffnang's event antaranya ialah preview screening: Tekken. Memang seronok sebab di samping dapat tengok movie secara percuma dapat gak berjumpa dengan bloggers lain kan.

Gambar dah tengok, citer nuffnang dah baca, ada juga tips kat blog JMR, i.e. 25 perkara isteri patut ambil tahu antaranya:
  • menjemput tetamu tanpa izin suami
  • menceritakan hal rumahtangga kepada orang lain
  • sengaja melengahkan untuk masuk tidur
Memang banyak benda menarik ada kat sini, jom terjah JMR.

24 comments:

velasrizal said...

mmg slalu terjah blog dia ni

Lagenda said...

mak mmg suka skodeng JMR..betul. Gambar dia cantik2!

sahromnasrudin said...

blog yang superb huhuhuh

AngahSayang2314 said...

wah..bestnyer dia dapat mamam free pizza.... angah pun dah joint dia gak...

relevan said...

Selalu juga baca blog beliau ini..

y@n@ M!B said...

sgt cantik la gbr² yg dia amek..mmg advantage kn blogger yg ada camera...huhu~ =)

amirah said...

mmng cantik2la gambar yg disnap

Azman Roslan said...

mari terjah...

mahira oya said...

kite pon tgk preview tu

sW33tDaRLinG said...

wahh banyak nya NN punya lencanaaaa.... harus menjeles nii.. :)

nanti akan diterjah

iza said...

Salam...

Rajin jgk terjah JMR..

Zaer!! said...

rezeki makan pizza free..;p

Eyriqazz said...

JMR memang terror amik gambar..gambar2 di blog pun cantik dan menarik hati..

ardinihumaira said...

kalolah dekat2 ni nak je dni panggil beliau ambik gambo majlis dni :D

hans said...

owh
tahu2
dia pandai ambil gambar

P/S : Buat 1 Kebaikan Di Balas 7 Kebaikan

Mak Su said...

mmg cantik2 dan sharp foto2nya :)

KiD said...

memang cun gambar2nyaa.. :)

ejum said...

JMR mmg terbaik dari ladang!

J.M.R said...

thanx you bro..hehehe..nak reply yg dni nyer, boleh ajer nak amik gmbr dni nyer mjlis..besut-kb, dekat ajo:-p

skali lagi, thanx bro!

hazman aka species1980 said...

yess.... blog yang bagus untuk saya follow pasal fotografi....

nadey said...

yup2....Abg JMR ni dr dulu lg....mmg mantap! aku paling suke die laser2 ttg filem masia....aku SONGKONG lah die ni hihihih

Mata Hati said...

gambar2 tu memang cantik. suka terjah blog dia

PinQib said...

da follow pun da blog ni

azzey said...

Sharinginfoz: Klu masuk contest then menang....mmg best!