Pages

Friday, November 26, 2010

Jom Beli Beg Sekolah: Darjah Satu

Weekend lepas pi le kat sogo bawa Afiqah dan Danish. Memang diaorang suka benar bila cakap nak beli beg sekolah. Rasanya baik beli awal-awal even sekolah sebulan lebih lagi baru buka kan. So biasalah budak-budak, ambil masa lama memilih beg kegemaran mereka.

So dapatlah Ben 10 untuk Danish dan Afiqah punya, alamak cartoons apa tu, princess???? Tak kisah lah janji dia suka terutamanya Afiqah yang akan masuk darjah satu tahu depan.

Ni pencil case. Macam-macam jenis ada. Biar semangat sikit nak masuk sekolah kan?

Yang ni penting gak botol air untuk dibawa ke sekolah. Memang prefer product rubbermaid sebab bila minum dan simpan kembali ianya tak tumpah, straw dia direka khas untuk tujuan ini.

Nanti saya akan update mengenai benda-benda lain terutamanya untuk Afiqah yang akan masuk darjah satu tahun depan. By the way, perbelanjaan untuk benda-benda kat atas adalah (untuk SEORANG): RM85
  • Beg: RM60.00
  • Pencil case: RM13.00
  • Botol air: RM12.00
Beg sekolah agama: RM20 seorang

30 comments:

sahromnasrudin said...

selamat bersekolah untuk anak-anak abg mie..

Azman Roslan said...

lawanya beg sekolah tu, heheh.. eloklah beli awal-awal..

ejaMaria said...

eh... Sogo dah start back to school promotion ke???... apsal kita tak prasan ha...

Kancilbiru said...

alolo comelnya...tingat zaman skolah2...:)

velasrizal said...

semangat la bdk2 ni blaja nti

ardinihumaira said...

ayuh kembali ke sekolah.. hehe :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya dah siap2 nak masuk sekolah.bila plak giliran eliss erk...lambat lagi lah..4 thn lagi :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sedondon je dengan begnya, sekarang ni memang tenagh popular ben 10 kalo girl mesti nak warna pink kan..

hazman aka species1980 said...

Hurmmm.... beg memang cita rasa budak2 skang nie.... lepas nie boleh update skit2 pasal anak2 bro yea... sure ramai yang interested nak tahu.... ;-p

DaHLia said...

Anak Buah DJ kalo nampak Ben 10 ni, haruslah dia nak..
tak padan ngan pompuan baru 3tahun, dari baju,seluar, kasut, jam, pencil case, semuanya Ben10..ni skrg tgh pujuk suh beli beg sekolah Ben 10, jaket Ben 10, topi Ben10..
mende ni jadi mahal sebab jenama Ben10 je kan..

Sharinginfoz said...

ejamaria: belum start lagi, yang ni jualan biasa2 aja

kancilbiru: apa lagi, jom sambung belajar

dahlia: memang ben10 kegilaan budak2 sekolah sekarang

azzey said...

Sharinginfoz: blh tahan gak harga beg tu ek? Mesti Afiqah x sbr2 nak masuk Tahun 1 tu.....

DKosongLapan said...

waaaahhhh........lepaih ni setat je musim sekolah...... dah kene buat allocation utk belanje sekolah anak dah ni......tapi macam seghonok jee..... awok anak kecik lagiii......

akuanakpahang (AAP) said...

Nak beli jugak kat anak2.. tapi tunggu bulan depan le :)
Entri Terbaru "Mimpi best malam semalam..."

Sumijelly said...

wah..ko dah beli yek barang sekolah anak??
baju sekolah dah beli??
aku lom beli lagi...tunggu ujung thaun,,,,,...hahahaha

Sumijelly.com

ProfHariz said...

Sangat Awal beli Beg sekolah.. Hehehe.. Budak2 darjah satu sangat best :)

rasp said...

memang harus beli awal2...
i next 3 org bersekolah...parahhh kalo last minute...

amirah said...

bestnya ben 10 tu..

Joy said...

pasni blh ke sogo..mmg nk cari bag sekolah my hero tu..BEN10 ;)

iza said...

Salam...

Lambat lg anak nk sekolah tp awal2 lg dia dah nk beg dan jam ben10. masalahnya anakku perempuan.huhu...

Boloque said...

waa...ben 10 tue..nanti nk beli utk sepupu aku la...

Mak Su said...

sy lum supping, mood belum mari ;)

@e_da said...

seronok plak beli persediaan anak sekolah ya.. tak sabar tengok anak sendiri sekolah

anyss said...

Salam,
Beli awal tak terasa duit keluar. Gaji bulan depan buat benda lain pulak. bagus! Bagus! Bagus!

anak sekolah zaman sekarang memang perlukan kos yang besar.

Anna Da Lady said...

bila tengok post ni teringat kat zaman sekolah dulu...my parents suka beli perkakas sekolah last minute..I like it..sebab nanti bila start sekolah, still bau fresh..hehe...

makdara TERdiva said...

eksited bila anak masuk dejah 1 kan..MDT dah 3 ni pun keterujaan masih melampau2..haha!

nampaknye kena borong awal2 ni..

sw33tdarling.com said...

pesen anak saya jer... sorang ben10 sorang lagi princess

nadey said...

skung ni pensil box nadey pon gamba power ranger kihkihkihkih

tam said...

tgok entry ni teringat pla zaman aku mula2 nk sekolah dulu..siap pegang kaki bapak aku,punya la takut nak masuk kelas mass tu..
HATI HATI BELI LAPTOP KLON

relevan said...

Alamak!..belum buat bajet lagi ni..