Pages

Thursday, November 25, 2010

Keputusan Live Malaysia 0 vs Pakistan 2: Final Perlawanan Hoki Sukan Asia 2010 Guangzhou China

Keputusan Live Malaysia vs Pakistan: Final Perlawanan Hoki Sukan Asia 2010 Guangzhou China
  • Keputusan muktamad Malaysia 0-2 Pakistan. Tahniah juga untuk pasukan Malaysia kerana telah bermain dengan yang terbaik dan melayakkan diri ke pusingan akhir hoki sukan asia

  • Pemenang pingat emas hoki sukan asia akan mendapat tiket automatik ke Sukan Olimpik di London pada 2012. Tinggal 3.5 minit lagi

  • Minit ke 62, Malaysia mengambil penalty corner dengan tidak kemas dan membiarkan peluang lepas begitu sahaja

  • Minit ke 60 menyaksikan Pakistan gagal menyempurnakan penalty corner

  • 15 minit berbaki separuh masa kedua menyaksikan Malaysia masih tercari-cari gol pertama dan Pakistan lebih menguasai permainan

  • Tinggal lagi 20 minit separuh masa kedua, Malaysia terus melancarkan serangan bagi memperoleh gol pertama tetapi sukar menembusi pertahanan Pakistan, keputusan masih Malaysia 0-2 Pakistan

  • Gol kedua Pakistan dijaringkan oleh Rehan Butt pada minit ke-38 (3 minit permainan separuh masa kedua)

  • Separuh masa kedua baru aja bermula

  • Setelah 35 minit permainan separuh masa pertama, keputusan terkini Malaysia ketinggalan 0-1 kepada Pakistan bagi perlawanan akhir @final hoki. Gol Pakistan dijaringkan oleh Sohail Abbas pada minit ke-26 (penalty corner)

11 comments:

hans said...

adess
dah 2-0 ker?
haih

Mohammednajib said...

mesia tewas,namun ku tetap berbangga kerana tewas bermaruah dengan semangat juang

Boloque said...

FULL TIME
MALAYSIA 0-2 PAKISTAN...pingat perak utk malaysia..apa2pun tahniah juga..anda sume terbaik..cuba lagi di masa hadapan..teruskan sokongan anda..MALAYSIA BOLEH!!!!!!!!

山下聖人 said...

Hi Bro, want to exchange link with you
alreadi add you at
http://followtrends.blogspot.com/

g0m0k9enDek said...

rasanya bukan senang nak dapat second place pon kan? huhuhu.. sohail abbas tu dari zaman gomok sekolah pon nama dia jer d sebut2.. mantap beb

velasrizal said...

xde rezeki kali ni..xpe cuba lagi

Sharinginfoz said...

mohammed najib: u said it right

followtrends: dah link under blog xchange

gomok9endek: memang satu pencapaian yang boleh kita banggakan

akuanakpahang (AAP) said...

Dapat dua biji hmmm :(
Jom Singgah "Segalanya disini suka duka sebuah kehidupan."

relevan said...

Dapat perak je lah..

hazman aka species1980 said...

Diharapkan momentum kejayaan dalam sukan hoki ini diteruskan lagi.... first time MALAYSIA dapat Pingat PERAK nie....dalam SUKAN ASIA....

azzey said...

Sharinginfoz: Blh cuba lagi lain kali!