Pages

Tuesday, November 23, 2010

Kedudukan Terkini Liga Perdana Inggeris 2010/2011: Minggu 14

Credit: fantasy football, dominos pizza

Kedudukan Liga Perdana Inggeris bagi minggu ke-14:
  • Chelsea masih mengekalkan kedudukan di tangga teratas walaupun mengalami kekalahan kepada Birmingham 0-1. Maybe disebabkan beberapa key players mereka masih cedera termasuk John Terry, Frank Lampard dan Yury Zhirkov

  • Manchester United merampas kedudukan kedua daripada Arsenal setelah menang 2-0 ke atas Wigan Athletic. Man Utd berkongsi 28 mata dengan pendahulu liga tetapi perbezaan jaringan memisahkan mereka. Manchester United adalah hanya satu-satu pasukan yang belum pernah kalah pada musim ini

  • Arsenal yang tewas 2-3 kepada Tottenham Hotspur menduduki tangga ke-3. Memang tidak bernasib baik walaupun telah mendahului 2-0 pada separuh masa pertama dan gagal menggunakan peluang itu untuk berada di persada liga. Apa-apa pun, mereka bernasib baik since Chelsea kalah so saingan liga bertambah sengit

  • Bolton melonjak naik ke tangga ke-4 dan jika mereka bermain dengan lebih consistent, peluang untuk mendapat tiket ke Piala Juara-Juara lebih cerah. Kemengan besar 5-1 lawan Newcastle menaikkan semangat mereka untuk terus berjuang

Apa-apa pun, perlawanan Liga Perdana Inggeris musim ini masih lagi jauh, saingan memang sangat sengit dan pasukan yang dapat mengawal permainan dan menggunakan strategi yang terbaik akan menjadi juara liga. Kita tunggu dan lihat.

11 comments:

sahromnasrudin said...

mlm nie Liga Juara-juara..Milan vs Ajax

hans said...

liverpool still tempat ke-9
haih

P/S : Mat Rempit! Kawan Mat Rempit! Wayang! Terkejut!

amirah said...

chelsea chelsea..

My Little Diary said...

salam,
bola??? last nengok bola masa FIFA jer.. huhu.. tu pun sbb kwn2 opis kecoh2... kita pun kepoci lah tgk.. hehe

nebular said...

Champions League...Arsenal lwn SC Braga.

mahira oya said...

skang layan SEA GAMES

Mata Hati said...

MU terus menekan dari bawah. walaupun nampak kurang konsisten tapi masih mampu mengekalkan rekod tanpa kalaoh buat masa ini

relevan said...

Ketewasan jua Arsenal :(

Azman Roslan said...

kenapa la arsenal kalah ari tu.. kalau tak gerenti no 1 skang ni. heheh

velasrizal said...

nampaknya semua team ada can nk menang kejuaraan kali ni

Sharinginfoz said...

sahrom dan nebular: nak arsenal menang vs braga

hans: liverpool perlu consistent lagi kalau nak better place kan

amirah: wow peminat setia chelsea sudah datang

velasrizal: memang betul saingan sangat sengit