Pages

Thursday, November 25, 2010

Jom Makan Pisang Goreng

Sekarang waktu minum teh (tea time). Jom kita makan pisang goreng dan juga ubi goreng (apalah diaorang panggil ni).

Yang pisang goreng saya suka beli kat depan flat Wangsa Maju dekat dengan Jusco. Memang sangat garing dan even simpan beberapa jam masih sedap lagi.

Ubi kayu yang digoreng bulat-bulat tu kalau nak beli depan Pasaraya TS Mega, Taman Melati. 40 sen sebiji memang sedap le.

Walaupun tea time, kali ini kita minum air orange Tropicana Twister, memang suka ngan air benda alah ni kena pulak sejuk-sejuk memang menghilangkan dahaga.

19 comments:

Eyriqazz said...

adushh,bro kasi saya lapar aja..kena blanje ni..

n@m@n said...

jarang makan pisang goreng kat gerai² sebab minyak tu dah berapa kali pakai dah...

tapi hujan² ni best jugak makan pisang goreng panas

amirah said...

alamak ai bro nik, tu tempat nostalgia memori daun pisang tu..hehe

KiD said...

pisang ni jenis pisang ape?
pisang emas.. pisang embun.. atau pisang awak? hehehee

Boloque said...

menarik pisang gorenng tuh..nak order leh?

hans said...

kelihatan lapr pula teman melihatnya

P/S :Dasyat! Memang Dasyat! Kepada Lelaki! Awas Jika Anda Berjalan Keseorangan!

P/S : Kutipan Filem 2 Alam? Korang Tahu Ker Dah Berapa Juta? Meh Tengok Sini

Zyash said...

kuih...kiuh....kuih yg mana ya??...roti keju...lalalalal

velasrizal said...

ooh ingatkan air tangan org rumah

akuanakpahang (AAP) said...

Pisang panas kena tea secawan + rokok sebtg pergh!
Jom Singgah "Segalanya disini... suka duka sebuah kehidupan - akuanakpahang"

Sharinginfoz said...

eyriqazz: boleh aja

amirah: banyak kenangan ya

kid: entahlah saya tak tahu pulak jenis apa

boloque: alamak saya sms aja le

velasrizal: air tangan selalu makan, kali ini kat luar pulak

CikLilyPutih said...

suker giler dengan goreng pisang tapi kalau goreng sendiri hampeh langsung tak sama dengan kat gerai punya lah

ardinihumaira said...

nak sikit :D

zuar said...

sedap sungguh mkn time2 hjn cmni..huhu

alexa yussida said...

goshhh~~~sedappnyeee~~rindu malaysia!

relevan said...

Memang sedap pekena waktu petang ni...

MOH KEMBARA said...

Salam, suka beli yg mentah dan goreng sendiri...buat rangup2...aihhh!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sedapnya mantap air tu...

hazman aka species1980 said...

Hurmmm... kalau bisnes goreng pisang ngan air pun boleh tambah pendapatan nie....

azzey said...

Sharinginfoz: Klu ubi goreng tu.....saya pun sker!