Pages

Thursday, November 25, 2010

Keputusan Terkini Liga Juara-Juara Eropah UEFA: 25 November 2010

KEPUTUSAN LIGA JUARA-JUARA (9 DISEMBER 2010)

Inilah keputusan terkini liga juara-juara eropah UEFA yang berlangsung pagi tadi, 25 November 2010 bagi kumpulan A to D:
  • Inter Milan menang tipis 1-0 ke atas Twente hasil jaringan Cambiasso pada minit ke-55. Dengan keputusan ini, Inter Milan layak untuk ke pusingan kedua nanti bersama-sama dengan Tottenham bagi Kumpulan A

  • Lyon kalah 0-3 kepada Schalke hasil jaringan Farfan (1 gol) dan Huntelaar (2 gol). Lyon mempunyai peluang cerah untuk meneruskan saingan ke pusingan seterusnya walaupun mereka kalah di permainan terakhir nanti di peringkat Kumpulan B memandangan Lyon mempunyai kelebihan perbezaan gol

  • Valencia kenduri gol dengan 6 gol berbalas 1 lawan Bursaspor. Valencia yang berada di tangga ke-2 Kumpulan C, sudah melayakkan diri ke pusingan 16-pasukan bersama-sama dengan pendahulu kumpulan, Manchester United. Gol-gol Valencia dihasilkan oleh Mata (penalti), Soldado (2 gol), Aduriz, Joaquin dan Dominquez manakala Bursaspor memperoleh gol saguhati menerusi Batalla

  • Barcelona menang bergaya di tempat lawan, Panathinaikos dengan 3-0 menerusi Pedro Rodriguez (2 gol) dan Messi. Barcelona yang berada di tangga teratas Kumpulan D sememangnya sudah layak ke pusingan seterusnya dengan memungut 11 mata from 3 menang dan 2 seri

  • Tottenham menang bergaya dengan menumpaskan Bremen 3-0 di tempat sendiri. Kaboul, Modric dan Crouch menjadi wira Tottenham. Perlawanan akhir Tottenham vs Twente di peringkat kumpulan hanyalah sekadar melengkapkan kalendar kerana mereka sudahpun layak ke pusingan berikutnya

  • Manchester United menang tipis 1-0 ke atas Rangers hasil tendangan penalti Rooney di minit-minit akhir, 87. man Utd yang mengumpul 13 mata from 4 menang dan 1 seri telah menempah tiket ke pusingan kedua

Sumber: Uefa

8 comments:

sYafIkJacK said...

yang penting semua pasukan epl dah lepas , eh terlupa lak .. ada stu lagi . arsenal , haha

Azman Roslan said...

agak-agak arsenal lepas tak.. heheh

sahromnasrudin said...

yesss...inter pun menang mcm milan..forza milan huhuhuh

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro. terbaik lah barca! prnatiakos kena ayam.hehe ruginya xdpt tgk.aku dah xlarat nak bjga semalam.penat.hehe.tq informasi

Boloque said...

nasib baik pasukan pilihan aku layak..hehehe..

velasrizal said...

wah kenduri besar valencia

mahira oya said...

suke kt barcelona...ceh menang bergaya..

Sharinginfoz said...

syaflkjack dan azman: harap2 arsenal boleh masuk ke pusingan seterusnya, ikutkan dalam kertas peluang sangat tinggi

sahrom: memang kuat betul inter milan kan since dah layak

azhan dan mahira: suka betul peminat barcelona ni