Pages

Monday, December 20, 2010

Top Entries Tak Semestinya Entry Baru

Ni just quick entry. Check kat histats mengenai entry apa yang ramai orang baca kat blog sharinginfoz hari ini.

Nampaknya entries yang ditulis hari ini, "jom beli baju sekolah" dan "jom makan @kunang-kunang" berada di tangga ke-8 dan ke-10. Top 3 (tak termasuk dengan direct to sharinginfoz) untuk hari ini sehingga kul 3.30 petang adalah:
  • Malaysia vs Indonesia: Of course setelah Malaysia menang di separuh akhir perlawanan bola sepak Piala Suzuki AFF 2010, ramai ingin mengetahui perkembangan lanjut i.e. siapa bakal lawan Malaysia nanti

  • Alviss Kong: Kisah seorang jejaka yang membunuh diri dengan terjun dari bangunan akibat putus cinta. Memang sungguh tragis dan menulis pesanan terakhir melalui facebook sebelum melakukan terjunan

  • Orang tak suka Hanis Zalikha?: Hanis semakin glamour sekarang disebabkan carian di google bagi tahun ini lebih banyak hits jika dibandingkan dengan Dato' Siti Nurhaliza
Sebab tu le kadang-kadang even kita hanya update satu entry or tak sempat nak tulis entry, ada juga orang datang yang mana kebanyakkan daripadanya adalah from search engines macam hari ni lebih kurang 65% from google dan yahoo.

15 comments:

Chuckie Cotton said...

Well, I agree on this, it depends on how lucky u get on google. seriously can earn a lot if every of these are getting yr traffic.



Join Exabytes Angel Program now and get RM50 bonus upon sign up.
http://exabytes.com.my/partners/angel/

miss nina said...

betul tu, kadang-kadang nak search di paper, tak jumpa di ruangan arkib, entri blog adakalanya membantu :)

sahromnasrudin said...

tahniah!!! anda hebat...

amry said...

ok la kalau blog ada dalam ENJIN CARIAN. BLOG EDEN TAK DO. SO KALAU TAK DER ENTRY BARU, MEMANG SUNYI LERR.HEHE

velasrizal said...

citer lama2 pn diorg duk baca lagi baguslah

Bodykit Proton R3 Untuk Pemilik Kereta Proton

My Little Diary said...

salam,
huhu agreed... :)

siti murni said...

google memang pemudah cara....
kena terima kasih kat dia..:)

hans said...

yups betul tu
macam blog den pun cerita yang tahun2 lepas pun ada orang baca lagi

P/S : Hikayat Merong Mahawangsa Nih Main - Main Lah Dengan Aku! Kenapa Aku Tak Jemu Menonton Filem P.Ramlee?

Wahida Nasution Thakhrim said...

yang penting tajuknya tu jangan pelik2.. baru senang nak cari..

hazman aka species1980 said...

Yeah..... Dalam bulan nie citer pasal Piala Suzuki memang jadi feveret untuk orang cari info...

Mknace said...

:) :) :)
betul tuh, yang penting isinya
terbaeekkk!!!!

Anna Da Lady said...

saya suka baca entry lama jugak kekdang...

Nur Misnan said...

salam ..indeed

Ali ridha said...

ia bercangah disebabkan google dan yahoo.biar la trafik tu.

azzey said...

Sharinginfoz; stuju!