Pages

Monday, December 6, 2010

Mana Satu Gambar Pilihan? Proton Tuah, Proton Jebat, Proton Lekir, Proton Lekiu atau Proton Kasturi

Mana satu pilihan anda? Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Lekir, Hang Lekiu atau Hang Kasturi? Bagi saya suka Hang Jebat sebab sifatnya yang berani dalam mempertahankan yang mana benar dan yang mana salah. Bukan sekadar mengikut sahaja. Sama le dengan jika orang beli blackberry perlu ke kita beli sama?

Anyway lupa seketika dengan lima bersaudara. Apa yang saya nak cerita ialah mengenai concept cars Proton kat Kuala Lumpur Intenational Motor Show 2010 (KLIMS 2010) yang bertempat di Putra World Trade Centre Kuala Lumpur (PWTC) bermula 3 hingga 12 Disember 2010.

Gambar Proton Tuah.

Gambar Proton Jebat.
Gambar Proton Lekir.
Gambar Proton Lekiu.
Gambar Proton Kasturi.

Kesemua concept cars kat atas tu memang cantik, susah juga nak buat penilaian kan, ada yang minat Tuah, tak kurang pula dengan Jebat, tengok Lekir memang cukup menawan tapi Lekiu pun not bad dan akhir sekali Kasturi.

Tapi yang penting di harap Proton akan menampilkan kereta yang disukai ramai bukan disebabkan harga yang murah jika dibandingkan dengan kereta import tetapi kerana ketahanan, performance, reka bentuk dan juga image Proton itself.

22 comments:

Lagenda said...

semua cantik dan da boom!

eelobor said...

hehehe, kereta kita memang cantik. cuma patut di pertingkatkan sket kualiti dalaman

amirah said...

tuah dgn lekir cunnyaaaa

a n a s t a s y e a said...

rekabentuk memang cantik .. tapi tak pasti isi dalam mcm mana pulak. =)

velasrizal said...

sumaanya cun cun belaka.. payah nk pilih

hazman aka species1980 said...

sonok bila dapat amik gambar design keter2 yang menarik nie....

hans said...

jebat best
nampak cool

P/S : Review Filem : Aku Tak Bodoh Memang Tak Bodoh! Love F.A.M.I.L.Y!

P/S : Cek Nuffnang Dah Sampai..Yehaa!

ardinihumaira said...

semua cun :D

Citarasa Rinduan said...

nak lekir..

tapi, harap2..bila terlanggar tembok sikit...hancur sampai body..

sahromnasrudin said...

assalam Ziarah..saya nak tuah..........

SENORITA ZATY said...

cantek2 okaaeeyy

Anne said...

cantikkk...tapi body OK ke?

.:miz_echa.: said...

tuah ngan lekir chantek..dalaman nye chantek gak x???

miss sue said...

tuah & lekir the boom!!

kakyong said...

semua pun segak belaka...

selamat tahun baru 1432H

LiFe KaMi said...

proton lekir tu kalau atas jalan mau org paling sampai blakang..hehe

Sharinginfoz said...

eelobor: memang betul, kena improve lagi kalau nak bersaing dengan jaya

amirah: nanti kita tunggu ada ke diaorang nak produce nanti

anastasyea dan echa: dalam pun boleh tahan

hazman: memang seronok, kalau dapat lagi ok

anne: not bad le sekali pandang

fairus said...

Aku nak lekir.. Tolong belikan aku satu..

Shafa said...

design2 tu semuanya kalau tengok betul2 akan nampak mcm ada rupa mcm kereta model lain... proton malaysia perlu kemajuan baru ramai org nak beli...

che fara @ fanadz said...

cantik2 semua! saya suka tuah n lekir~~ :D

Sya Isya said...

lekir tu macam susah je nanti nak budget parkig, sebab dia bulat..hehe

azzey said...

Sharinginfoz: NAK SUME ..BLH TAK?