Pages

Saturday, December 4, 2010

Jom Naik LRT

Weekend lepas pi naik LRT. Kiranya kalau tak silap ni first time Danish naik benda alah ni. From terminal gombak to KLCC ianya lebih kurang 30 minit dan tiket adalah RM2.10. Afiqah tak kena bayar sebab bawah 7 tahun.

Memang suka betul Danish dan Afiqah maklumlah something new. Mereka berdua asyik tanya dan bagi pandangan aja, pedulikan le orang lain kan. Budak-budak ni memang curious. Masa pergi dan balik nasib baik tak ramai orang so dapatlah tempat duduk.

Ni le pandangan dari luar terminal putra @gombak sebab diaorang tengah buat bangunan untuk parking, kalau tak silap tahun depan siaplah, sebab tu le parking susah sikit masa waktu puncak. Weekend OK aja.

Parking adalah RM3 sekali park so rasanya resonable. Rasanya banyak gak faedah naik kenderaan awam jika dibandingkan memandu sendiri. Antaranya, boleh elakkan kesesakan, boleh relax, save perjalanan, financially pun OK juga. So support public transport tapi yang penting ianya perlu efficient kan?

9 comments:

iza said...

Tak pernah naik lg ni...kalau naik,nk turun kat mana dan nak ke mana? Masuk Selangor/KL pun dah sesat..

PinQib said...

hehe.. tomei sungguh budak3 ni. anak sapa la ni..


Cerita PEREMPUAN tak lulus kawin
12 golongan di PADANG masyar!

buat3 tanya

eelobor said...

lagipun kat situ ada bas gak untuk ke genting kan? memang ramai orang dan tmpt parking wajar di pertingkatkan

Azman Roslan said...

lrt memang jadi kegemaran jika aku pergi KL.. mudah dan cepat..

hans said...

memang naik LRT pun

P/S : Apa Yang Terangkat Bila Ada Kakak/Abang/Adik Angkat!

Hairil Rizal said...

Makin ramai org naik LRT sbb makin efisyien.

Mesti best kalau bas pun boleh se efisyien LRT.

hazman aka species1980 said...

yess.... kalau pegi outing memang feveret guna LRT,PUTRA,MONORAIL dan komuter..... Lagipun kebanyakan stesen tue betul2 depan shopping complex atau tempat yang kita nak pegi.... p/s :nak pegi KL MOTORSHOW esok ngan star lrt ke PWTC.... ;-P

nadey said...

NK TANYE LA...ABG DOK MANE EK.....SLALU LA BC BLOG SAPE2....ABG ADE JOIN TIKET FREE KT WANGSA WALK TU LA.....SY PON DOK GOMBAK.....KT TMN SELASEH 1

kakyong said...

anak2 kakyong selalu ajak nak naik train.. ntah bila la ade peluang nak bawa anak2 nak train...