Pages

Saturday, December 11, 2010

Pendapatan Blogging RM1,000 Setahun

Ni just nak share mengenai pendapatan from blogging setelah 1 tahun lamanya. Memang suka-suka berblogging dan tak sangka ianya boleh juga memberi faedah dari segi kewangan.

Inilah cek yang pertama diterima from Nuffnang sebanyak RM540.15.

Cek kedua ni sebanyak RM187.25. Ianya of course tak sebanyak yang pertama kerana untuk jangka masa kalau tak silap 3 bulan aja.

Di samping income from Nuffnang (via iklan dalam blog), saya juga ada sewakan tapak kepada yang berminat. Not bad juga dapatlah RM275 untuk perkara ini. Buat masa ini saya kenakan RM10 untuk setiap bulan.

Rasanya quite reasonable based on secara purata 1,000 unique visitors (UV) dan 2,000 pageview sehari. Apa-apa pun, di samping kita buat something yang kita suka, ianya dapat juga memberi pendapatan sampingan.

30 comments:

Azman Roslan said...

nak buat ruang iklan kat blog tapi visitors kurang. heheh

DaHLia said...

makcik kayooo!!!

sahromnasrudin said...

tahniah!!! anda hebat

eelobor said...

tahniah....

Nadia arRumaisha said...

Alhamdulillah rezeki.... tahniah ya

abang ensem said...

Thumbs up bro. U are one of the best..

Sya Isya said...

yeah! betul tu, sambil buat benda yang kita suka sambil dapat duit..I like!

ardinihumaira said...

banyaknya :) kagum dni tengok. tahniah ya!

Lis Amir said...

wahhh! banyaknye. tahniah2. bleh la blanje lepas ni. haha

Miecyber said...

Omedetaougoziamasu....

ken said...

so banyak.. i also want! :D

Lagenda said...

alhamdulillah murah rejeki..

J.M.R said...

berbaloi-baloi..better drp login fb dpt rm100 kot..hahahah

velasrizal said...

haha best btol..suka2 tp blh dpt income

hamzah ian said...

kauyooooooo

makdara TERdiva said...

wah! bestnye.. :)tp camne nak sewakan tapak tu eh??

Sharinginfoz said...

dear all: thanks

azman: tak apa nanti bila rasa ok bolehlah letak iklan

dahlia: of course makcik lagi kaya, he he he

abang ensem: thanks for letak iklan kat sini

JMR: yang RM100 fb tu mengarut le itu pandangan saya

makdara: letak posting dalam blog or pi tanya orang or orang datang bertanya direct

Amirull Izzat said...

salam..tahniah bro..xsia sia bebrlogging..kna?

noriz said...

wow...impressive! agaknye bile la sya leh dpt camtu...msuk angin kuar asap adalah...huhu

Izan Ishak said...

alhamdulillah...rezeki dari blogging mmg berbaloi2...

happy blogging bro~

Kay Huliana said...

Tahniah... mmg x sia sia berblogging... ;)

eiela said...

banyaknya,,tahniah.. keep blogging..

Latest Entri :
Nomborku 369, Kumpulan 10 Blog Baru Pilihan

SyUhAdA said...

wah..

byknye..

thniah~

relevan said...

Tahniah bro..nanti rezeki bertambah jadi 1,000 sebulan pula..malah boleh jadi 10,000 sebulan juga..

hazman aka species1980 said...

Tahniah bro.... enjoy blogging di sampaing tambah pendapatan kan...

darkbatman said...

masyukk bro..hoho

amry said...

BLOG AKU TAK CUKUP SYARAT G NAK LETAK NUFFNANG NI.. HEHEHE

Matjoe said...

masyukkkkkk!!!. apapun good work pays, ingat senang nak trafik tinggi.

p/s: matjoe dh 700

amirah said...

wow..best2

azzey said...

Sharinginfoz: blogging & income....2 in 1 kannnnn