Pages

Monday, December 27, 2010

Malaysia Menang Final Pertama Piala Suzuki AFF 2010 Sebab Pancaran @Sinaran Laser?????

KEPUTUSAN TERKINI LIVE (FINAL KEDUA: PIALA SUZUKI AFF 2010)

Gambar sinaran @pancaran laser yang diambil from hacknmod. Sinaran @pancaran laser inilah yang hebat diperkatakan oleh penyokong pasukan Indonesia setelah Malaysia menang 3-0 menentang Indonesia dalam aksi pertama final Piala Suzuki AFF 2010.

Sukar nak mengetahui secara lebih lanjut sama ada ianya betul-betul disebabkan oleh laser ataupun ianya dibuat-buat untuk menutup kekalahan mereka. Tidak dinafikan semasa permainan dijalankan ada ternampak sinaran @pancaran laser. Siapa le yang buat benda alah ini yang sedikit sebanyak memalukan Malaysia. Isu ini dimainkan di twitter dan juga facebook.

Sehingga malam tadi, kalau kita tengok top trending topics kat twitter inilah hasilnya:
  • #malaysiacheatlaser dan Lasers: Mereka menyatakan bahawa kekalahan adalah disebabkan oleh pancaran @sinaran laser

    Apa-apa pun kita tengok nanti keputusan perlawanan akhir @final kedua Piala Suzuki AFF 2010 yang akan berlangsung di Indonesia pada Rabu (29 Disember 2010)

  • Safee: Safee pula dilabelkan sebagai orang Indonesia sebab dilahirkan di Aceh, Indonesia dan sekarang ini menjadi rakyat Malaysia.

    Yang ni saya tak tahu kebenarannya. Sama ada lahir di aceh ke tidak itu bukan persoalan utamanya. Malaysia menang sebab bermain sebagai satu pasukan bukannya mengharapkan satu pemain aja.

    Rasanya tak perlulah kita cari alasan setelah perlawanan tamat. Bagi saya sukan adalah salah satu permainan yang boleh merapatkan hubungan sesama kita. Semangat kesukanan perlu bukan sahaja untuk pemain tetapi juga penonton
Apa pandangan semua mengenai isu laser dan Safee ini yang dimainkan di alam cyber, twitter dan facebook?

38 comments:

Boloque said...

Safee Sali yg x bersalah pon kene gak..macam2 tol

ardinihumaira said...

tu la pasal. gegak gempita tadi...

Norfa said...

tak professional la penyokong malaysia.. mesti ada pembalasan nnti dari indonesia..

Amir Izzat said...

Assalamualaikum

yang kalah pasti ada alasan untuk menutup kemaluan mereka. mereka kalah,kemaluan terdedah. jadi, untuk tutup kemaluan mereka yang selama ini berlagak besar. laser dan pemain kita jadi punca.. Ada paa.

wallahualam.

hans said...

norfa : penyokong Malaysia dengan Indonesia yang fanatik sama sahaja

entah,pasal penggunaan laser tu tak tahu la siapa yang buat...tapi apa2pun Malaysia bermain sebagai satu pasukan yang baik jadi memang malaysia berhak menang

papabear said...

gamabr yg dorang kecoh2 tu diambil dari sini: http://techgenie.com/latest/fifa-2010-spectators-target-coach-maradona-messi-other-players-with-laser/

bukan kat tempat kita pun...

EsheGuRL said...

kita tak tau lagi siapa yg buat...kan duduk campur2. ada org malaysia yg jual tiket kpd org. indonesia. ntah2 kna sabotaj. tp tak tau la.huhu.tp mmg ni akan jadi isu.dah agak dah...apepun Malaysia mmg best

Karawang Traveling said...

Malaysia menang karna dibantu laser.. itulah faktanya, juga ketika melawan Vietnam... sungguh tak sportif kelakuan suporter malaysia

zuar said...

bro...nape entri kita ni tajuk dgn gmbr tu hampir sama??hahaha..sumpah aku tak tiru..dah publish tgk2 aik, macam lebih kurang je..haha..pe2 pun Malaysia menang..hepi buat seketika^_^

hazman aka species1980 said...

Ala bro.... normally komentar ORANG KALAH....sure penuh dengan alasa punya.... takde kaitan ngan laser pun sebab SEMUA gol adalah jaringan padang....bukan free kick mahupun corner kick....

relevan said...

Bila sudah kalah macam macam hal pula timbul..haha!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo dah kalah tu mengaku ajer lah kan..adat bertanding namanya..

sahromnasrudin said...

safee org Kajang..bukan Indon..kita kan serumpun huhuhuh

yangbaik said...

adat permainan (ayat skema), kalah dan menang tu satu pilihan

yang pasti cahaya laser dan segala yang berlaku pasti ada kaitannya...
hehehee

MySuperKids said...

Indonesia pun ade gonzales, yg sah2 bukan pure indonesia tapi dpt kerakyatan. Laser tu jadi isu sebab kalah. Kalau menang rilek je kot? Huhu. O yek, risiko main kat indonesia adalah kesan jampi serapah?

rasp said...

pasal laser tu memang patut tak dibenarkan bawa masuk langsung dlm stadium...

tapi bab safee tu, kalo nak pertikaikan dia dilahirkan kat aceh kan, abis tu yg team indon amik international players tu apa kes...dorang tu dilahirkan kat indon ke, warga indon ke????

dlm pertandingan biasalah ada yg menang ada yg kalah, takpun seri...trima je keputusannya lah...

JAI said...

Adeyy..ingat akhir kedua nanti suruh keeper Indonesia pakai Spek Rayban kut..taklah silau..jurulatih diaorang sendiri kata mereka kalah bukan pasal laser

::alwaniamalini:: said...

hurm normal la... bila dah kalah macam2 alasan akan diberikan. tak kira la mana2 team pon. kalo kita kalah pon nanti kita akan bg alsan yg sama mungkin? ehe

tp kes laser tu memang sangat2la tak professional. kalo betul penyokong malaysia yang buat, serius memalukan la.. sengaja mencari padah.

ape2pon, malaysia memang terbaik! we deserve to win :)

luahfikiran said...

SALAM,
APAPUN ALASAN YANG DIBERIKAN, PERMAINAN YANG DIPAMIRKAN OLEH PEMAIN2 MALAYSIA MEMANG HEBAT. BUKAN SAHAJA PEMAIN PENYERANG TETAPI SEMUA PEMAIN. TENTANG SINARAN PANCARAN LASER TU, TAK SEPATUTNYA BERLAKU. TANGKAP DAN HUKUM MEREKA, KALAU BOLEH KENALPASTI MEREKA !

J.M.R said...

diorg igt Gonzalez tu lahir kat bandung ker??kahkahkk

maslinamansor said...

malaysia berkerjasama bermain dengan baik semalam. Malahan boleh bagi markah pertahanan malaysia semalam lebih2 lagi penjaga goal.

sepatutnya malaysia dapat penalti semalam, tp xpe la... asalkan malaysia menang... :)

noorafzan said...

pedulikan kata mereka.
yang penting player Msia semalam mmg superb!

eelobor said...

masa main kat sana pun, keeper kita kena gak pancaran laser. jadi tindakan pemain mereka memboikot perlawanan semalam adalah tindakan pengecut. nak salahkan sape dalam ramai2 kan?

akubiomed said...

Tak sepatutnya berlaku dengan memancarkan laser kepada pemain. Walaubagaimanapun tanniah buat pasukan Malaysia.

Sudah pasti kehadiran Malaysia di stadium Bung Karno bukan jalan yang mudah tentu dugaan ilmu hitam turut menanti

amirah said...

aik...macam2 isu la pulak ni

cimon said...

time semifinal ari tuh mmg aku sendiri nampak penyokong2 Msia nie main laser yg kaler hijau tuh kat stadium...time final smlm pon jelas nampak dlm tv...ntah camne boleyy terlepas laser2 tuh...padahal hanya 2 pintu gate jek diorang bukak...kes tak check larr nie...but...game Msia malam td memang best...diorang da kawal penyerang Indonesia kaw2...then serang tak takut...semangat dari penonton powerzz...kat Indonesia nanti harap diorang dapat defends giler2 cam main kat Vietnam ari tuh...play save tp janji menang!! (^v^)hehehe

armouris said...

tahniah Malaysia! Main bola jangan sampai cedera - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

SpaQue said...

Byk lg faktor kemenangan malaysia..tahniah


Latest entri Piala AFF Suzuki 2010 I Garuda Tempang Diratah Harimau Muda

Anonymous said...

laser tak kena pun mata penjaga gawang..alasan saja semua tu..
budak-budak yang tak reti tengok bola yang bawa masuk laser dalam stadium..

darkbatman said...

biler dh kalah bru nk claim safee 2 org indon pulakk..time kalah 5-0 dlu xde pulak bising..

LiFe KaMi said...

masalahnya bukan semua yg main laser segelintir je yg nakal2 tu..
tapi sepatutnya tak dijadikan isu, profesional le sikit..
dah kalah mesti ada alasannya kan..
kita tgk le kat jakarta plak..

the bert said...

mcm2lah alasan indon ni..

Hamim said...

Ala, takde kene mengenenye dgn laser. Laser effect kalau dari jarak dekat.. apatah lagi kalau players memang non stop moving atas padang. fikir logikla. Camne nak fokus kat mata diorang...

benda ni kuar paper la. Even coach pihak seberang pun cakap, diorang kalah bukan sebab laser. Diorang kalah sebab diorang hilang confidence biler malaysia score gol pertama...

uncle_baran said...

tahniah buat team & penyokong m'sia.. baca nih http://darulsaka.blogspot.com/ sekadar berkongsi info.. :-)

tHe PrOpA mAkCeK said...

ala penyokong indonesia pon same je. mase kalahkan malaysia peringkat kumpulan 5-1 tu pon indonesia maen laser. jangan cakap banyakla wey. xleh terima kekalahan dan kenyataan ke? malu ke kalah ngan malaysia yg 100% malaysia? bullshitlah. dah kalah tu kalah je la. lol.

ni bukti laser dr penyokong indon

http://www.youtube.com/watch?v=2TTnFzpRluc

By You Villa said...

I Love Football,,
Lain kali Final Piala AFF sebaiknya dilaksanakan di tempat Netral,,
biar meminimalisir kecurangan dr suporter tuan rmh,,
Jadi pemain lebih fokus dan kalau misalnya ada yang kalah tidak cari alasan atau pula kambing hitam macam ini,,
jadinya malah memalukan,,

---
LOVE FAIR PLAY..

Tey said...

Safee kan mak ayah org s'wak , tapi lahir kat kajang?.. aphal plak kaitan ngan acheh???

hana_asanuma said...

xmatang betol indon ni.....kt fb bukan maen lg lancang dorang kutuk malaysia...dh klh,ngaku klh jelah....xsedar diri btl....