Pages

Friday, December 17, 2010

Nak Jual iPhone?


Hari tu masa semasa parking kereta kat Jusco Kepong, belum sempat keluar dari kereta, datang seorang wanita dan menunjukkan sebuah telefon bimbit yang mana mempunyai logo apple. Saya agak ianya iphone. So apa lagi saya tunjuk isyarat tidak berminat.

Macam-macam jenis orang ada sekarang ni kan. Sebelum ni pernah dengar dan baca ramai yang terpedaya dengan membeli telefon yang tidak berkualiti dengan harga murah yang mana mereka sangka ianya telefon original.

So hat-hati dengan taktik orang macam ini. Lebih baik tolak pelawaan mereka awal-awal even masa diaorang nak menceritakan mengenai alat tersebut. Sebab kalau dah mulakan susah nak berhenti, tak kira nak jual barang ke, nak menceritakan mengenai kebaikan perkhidmatan ke, apa-apa je lah.

12 comments:

Lagenda said...

yeaaaaaaaaaah! That rite bebeh.

semua tu auta belaka.

hans said...

betul tu
sedangkan beli dekat kedai phone pun boleh kena tipu
tambah yang datang macam tu
lagi xleh percaya
kena berhati2 skrg

P/S : Mari Memasak Laksa Sarawak Bersama Chef Hans

amry said...

pernah gak aku dalam kes ni. tapi kamera. kamera apa aku lupa. baru lagi. tapi memang mahal la.professional cameraman punya. tapi mamat tu curi benda tu. aku tahu.

J.M.R said...

wah iphone jual kt parking jer????

amirah said...

yang terbeli henpon mainan tu lagi kesian kan

Azman Roslan said...

apple hijau ke apple putih, heheh..

Muaz Faris said...

saya pernah jugak..
tapi fon nokia. dia jual rm300 je.
harga sebenar rm1000.

alasan jual sebab takde duit nak balik..

ermm..masa tu kat KLCC.
fikir2 jugak, akhirnya tolak sebab macam mencurigakan dengan orang tersebut.. hehe

Suhami Ahmad said...

Atok ponah jumpo orang macam ni. Nampak macam tedosak nak jual phone. Tapi bila atok skodeng2 tepon dia macam tepon botol air, terus atok cabuttt

sisdee said...

my adik sikit lagi tertipu tapi ni blackberry..mmg tgk2 skali rupanya china punya...yg ada dual sim kad tu..mmg kena hati2 le

PinQib said...

tu lr ad yng smpai terbeli tefon mainan.. betoi, kalau da terleka dengarr, kompem3 mesti terbeli jugakk kann

Kontest LAGI | Gaduh MANJA! | How much do u LOVE me? |

Sachi Asukai said...

terjah cni!!!!tak mahal kalau ianya bagus untuk kesihatan:) worth it:)

azzey said...

Sharinginfoz; betul tu.klu diaorang dh mula bercakap....mmg x renti2 nak bercakap....